Munkahely

2023.01.18. 15:14

Új üzemet avatott Gyöngyösön a Trenkwalder

A cég és a város között az utóbbi időben kialakult közvetlen kapcsolatok szintet léptek.

Sz. Sz. I.

Az üzemet G. Nagy Balázs (balról), Hiesz György és Mark Pollok avatta fel

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Magyarországon harmadikként, új, elektronikai termékeket összeszerelő üzemet létesített Gyöngyösön hazánk egyik vezető munkaerőpiaci szolgáltatója, a Trenkwalder, jelentette be a cég a szerdai sajtótájékoztatóján.  A Trenkwalder azonban nemcsak HR szolgáltató, de outsourcing tevékenységet ellátó cég is, azaz kiszervezett gyártásokat, szolgáltatásokat végez országszerte. mind szellemi, mind fizikai munkakörökben. A vállalat legújabb egységének fő tevékenysége a térségben működő vállalatok kiszervezett üzleti folyamatainak ellátása lesz.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy nemcsak egy összeszerelő üzemről van szó Gyöngyösön, de egy jó alternatíváról is a helyben foglalkoztatottak számára, akik kiestek a munkaerőkölcsönzés világából. Másrészről egy úgynevezett inkubátor-üzem is azoknak, akik szeretnének belépni a munkaerőpiac világába, de ott még nincs igazi tapasztalatuk. Az üzem emellett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítő programjának részeseként a környező településekről integrálja a munkaerőpiacra a munkavállalólat, és ezen üzem keretei alkalmasak arra, hogy ezt a belépést teljesíteni tudják. Az első lépccsőben létrehozott 740 négyzetméteres gyöngyösi egység 30 dolgozó foglalkoztatásával indult. Mint megtudtuk, további megrendelések bevonásával az a cél, hogy a létszámot 90-100 főre bővítsék. 

Köszöntőjében G. Nagy Balázs, a Trenkawalder ügyvezető igazgatója a maga nemében egyedülállónak nevezte az üzem létrehozását.

– Egy olyan csapat érdeme ez, amely elsősorban munkaerőkölcsönzésben, és közvetítésben jeleskedett ebben az időszakban. A stratégiánk része az outsourcing tevékenység fejlesztése hosszú távon – jelentette ki G. Nagy Balázs.

Mark Pollok, a 14 európai országban működő Trenkwalder Csoport elnök-vezérigazgatója rendkívül fontos projetknek nevezte a gyöngyösi üzem elindítását.

– Komoly kihívásokkal szembesül a cégünk Németországban és Ausztriában is. Két milliónyi ember hiányzik a munkaerőpiacról a német nyelvterületen. Ennyi dolgozóra lenne szükség, hogy a növekedési célokat teljesíteni lehessen. Az egész problémát természetesen a Trenkwalder önmagában nem tudja megoldani, de hozzá tud ahhoz járulni, hogy lépéseket tegyünk a helyes irányba. A cégünk növekedése lehetővé tette, hogy belevágjunk az outsourcing tevékenységbe, hogy így érjük el a céljainkat. Meg vagyok győződve arról, hogy ez az irány nagyon sok problémát orvosolni tud – emelte ki Mark Pollok. 

Hiesz György, Gyöngyös város polgármestere arról beszélt, hogy a Trenkwalder és a város között az utóbbi időben közvetlen kapcsolatok alakultak ki. 

– Egy ilyen cég nagyon sokat tud tenni azért, hogy egy olyan dinamikusan fejlődő település, mint Gyöngyös, ne szenvedjen munkaerőhiányban. A város ipari parkjának új, 200 hektáros területe még vár befektetőket, ezres nagyságrendű munkaerőigénnyel. Kívánom, hogy ennek az igénynek a kielégítésében a Trenkwaldernek szerepe legyen – fogalmazott Hiesz György.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!