SBS Kft.

2023.03.12. 11:31

A legnagyobb hazai robotállomást avatták fel Erdőtelken

Magyarország egyik legnagyobb robotállomását avatták fel a napokban az SBS Kft. telephelyén, Erdőtelken. A fémmegmunkáló cég, mely jelenleg is a világ vezető gépgyártóinak készít alkatrészeket, így újabb nagy mérföldkőhöz érkezett. Fejlesztéseikkel céljuk, hogy ők is Európa meghatározó gépgyártó cégei közé kerülhessenek hamarosan.

Molnár Helga

A legnagyobb magyar hegesztőrobot-rendszere Erdőtelken van

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Egy kibővített és felújított kétezer négyzetméteres üzemcsarnokban kapott helyet az ország egyik legnagyobb robotállomása Erdőtelken. A nemrég beszerzett robotrendszert ünnepélyes keretek között, az SBS Kft. legnagyobb európai megrendelőinek körében avatták fel pár nappal ezelőtt. Jelenleg ez az ország egyik legnagyobb robotállomása, mely jelentősen hozzájárul a cég hatékonyságának növeléséhez. 

Az eseményen elhangzott, a vevők által megrendelt hegesztett termékek java része tartalmaz különböző részegységeket. Ezen egységeket készre hegesztik, mielőtt beépítik a kész termékekbe. A részegységek hegesztési ideje és beépülési mennyisége ma már olyan méreteket ölt, hogy a képzett hegesztőik létszámát emésztik fel. Felismervén ezt a helyzetet, a vállalat menedzsmentje hegesztőrobot beszerzése mellett döntött. A robot felépítését és kialakítását úgy választották meg, hogy több termék részegységét legyenek képesek ezáltal készre hegeszteni. A robotállomás előnye, hogy a képzett hegesztő kollégáikat át tudják csoportosítani más területekre, a részegységeket rövidebb átfutási idővel tudják előállítani, a varratminőség állandó és magas szintű. 

robotállomás átadóünnepségén Balog László tulajdonos, ügyvezető hangsúlyozta, ez az alkalom egy újabb jelentős mérföldkő az SBS Kft. életében, hiszen jól példázza azt a törekvésüket, hogy Európa egyik meghatározó gépgyártó cége lehessenek. – Tavaly ünnepeltük a 25. születésnapunkat, és büszkén mondhatom, hogy mára a nehézségek ellenére, élve az annál is több kínálkozó lehetőséggel, a folyamatos fejlődést tűztük ki célul. Annak köszönhetően, hogy a célt soha nem veszítettük szem elől, mára már a világ piacvezető cégeinek állandó partnerei lehetünk – tette hozzá. A robotállomás a Bogi keresztnevet kapta, a cégtulajdonos legkisebb unokája, a négy hónapos Boglárka után. Az SBS Kft. az utóbbi években több jelentős fejlesztést is végrehajtott. Tavaly új festő- és felületkezelő csarnokot létesített, a beruházásoknak köszönhetően pedig év végén legyártották az első vasúti forgóvázat, mellyel új utak nyíltak meg a cég számára. 

Elismert gyártó lett a cég

Az eseményen Martin Merstallinger, a robotállomást gyártó IGM Robotersysteme AG pénzügyi igazgatója elmondta, az elmúlt huszonöt év alatt az SBS Kft. a nemzetközileg elismert acélszerkezetek gyártójává fejlődött, emellett pedig az elmúlt tíz évben az IGM legfontosabb magyarországi partnerévé vált. – Elismerendő, hogy az SBS Kft. az IGM hegesztőrobotjaival sikeresen gyárt olyan nemzetközileg vezető gépgyártók számára, mint a Liebherr, Caterpillar, Terex, Hamm, Sennebogen vagy a Goldhofer – részletezte az igazgató. Az átadott univerzális robotrendszer Magyarország legnagyobb hegesztőrobot-rendszere, amely tíztonnás acélszerkezetek gyártását is lehetővé teszi. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!