Munkaerőpiac

2023.05.30. 10:04

A tavalyinál kevesebb munkahelyből válogathatnak az állástalanok Hevesben

Közel háromezer állásajánlatra vártak jelentkezőt áprilisban Hevesben.

T. B.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint áprilisban a foglalkoztatók összesen 26,3 ezer üres álláshelyet jelentettek be, amelynek 36 százalékához igényeltek támogatást. Heves a többi vármegyéhez képest nem bővelkedett új, vagy megüresedett munkahelyekben, de összesen 719 új állást kínáltak a foglalkoztatók, ezek közül 191-hez nem igényeltek támogatást, míg 528-hoz igen. A támogatott állások mennyisége kicsivel bővült márciushoz képest, de jócskán kevesebb mint tavaly, míg a márciusi közmunkaprogramok elindulása után támogatott munkahelyből jóval kevesebb volt áprilisban, ellenben a tavalyihoz képest szolidan nőtt a számuk.

Megyénkben március végén 3043 állásra lehetett jelentkezni, de a kínálatból több került ki, mint amennyi új beérkezett, így végül 150-nel csökkent a betöltetlen álláshelyek száma. Összességében 2023. áprilisban országosan a hónap végére 68,8 ezer üres állás maradt.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!