Dinamikus fejlődés

2023.09.22. 13:30

Pályázatok is segítették az egri Marshallt, hogy elérje a csúcsminőséget

Olasz importra, német alapanyagokból magyar csúcsminőséget gyárt a Marshall Ablakgyár Kft. A fejlődéshez pályázatok is hozzásegítették a régió életében meghatározó céget.

Szabadi Martina Laura

A Faiskola úti telephelyükön újabb 35 ezer négyzetméter gyártóterület épül, jelenleg 14 ezer négyzetméteren zajlik a gyártás összesen

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Újabb projektbe kezdhettünk: a Marshall Ablakgyár GINOP PLUSZ projekt keretében 182 millió forint európai uniós támogatás segítségével a vállalkozás gépparkját fejlesztette, illetve épületbővítést hajthatunk végre. Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból kapott feltételesen vissza nem térítendő támogatást a projekt, amely a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg – tájékoztatta portálunkat csütörtökön sajtótájékoztatón Osztafin Zsolt tulajdonos, ügyvezető. Kiemelte, számost pályázaton szerepeltek már sikerrel, mindez pedig oroszlánrészét adta annak a fejlődésnek, melyet a cég alapítása, 2007-óta kapacitásban és minőségben is elért. Összesen több mint 1,5 milliárd forint támogatást nyertek már el.

– Az irodaház-ráépítés mellett napkollektorok kiépítése, nyelvi- és IT fejlesztések, eszköz- és gépbeszerzések is megvalósultak. Beszereztünk például egy olyan gépet, amely Magyarországon máshol még nincs használatban: a Graf hegesztővel úgy tudunk színes műanyag nyílászárókat gyártani, hogy a hegesztés szinte nem is látszik. Német alapanyagokkal dolgozunk.  Egyre többet exportálunk olasz piacra, ott pedig már egy bizonyos minőség alatt nem lehet érvényesülni. San Marinoban már irodánk is van. A pályázatoknak köszönhetően olyan szintre fejlesztettük a gyártást, hogy bármelyik nyugat-európai gyárral felvesszük a versenyt, sőt – fogalmazott a tulajdonos.

Elmondta, a tervezők és a megrendelők is egyre magasabb igényekkel érkeznek, portfóliójukkal ugyanakkor a csúcsminőségű, exkluzív és egyedi nyílászárók mellett természetesen azokat is kiszolgálják, akik alacsonyabb árkategóriát engedhetnek csak meg maguknak, és ezt is a tőlük telhető legjobb minőségben teszik.

– Egri bemutatótermünkben egy kisnyugdíjasnak is tudunk terméket ajánlani amellett, hogy negyvenféle szín és végtelen variációs lehetőségek elérhetőek a PVC, alumínium, illetve fa-alumínium nyílászárókkal. Az exkluzív ajtóink gyártása valójában egy komoly alkotási folyamat, megvalósítjuk, amit a megrendelő megálmodott, sokszor nincs két ugyanolyan termék. Raktárkészletünk is jelentős, hogy ne kelljen sokat várakoznia a megrendelőnek. A gyártásban mindig rend uralkodik, a rendezett környezet ugyanis szerintem elengedhetetlen a jó minőséghez. Amit lehet, az automatizáltuk, ám káli, egri üzemeinkben általánosságban 200 embert foglalkoztatunk, hiszen az elkötelezett, jó szakemberekre szükségünk van. Nincs kapkodás, mindenki a tőle telhető legnagyobb figyelemmel végzi a rá bízott munkafolyamatot. Egyébként nem csak a megújuló energiaforrásokat tartjuk fontosnak, de a maradék anyagokat felhasználjuk, igyekszünk minimalizálni a hulladékképzést – hangsúlyozta Osztafin Zsolt.

Kiemelte, hogy a Faiskola úti telephelyükön újabb 35 ezer négyzetméter gyártóterület épül, jelenleg 14 ezer négyzetméteren zajlik a gyártás összesen, a tavalyi árbevételük pedig meghaladta a 8 milliárd forintot, s 110 ezer ablakelemet gyártottak le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!