Iskolák

2023.10.17. 07:20

Az egri Dobó, a Tinódi és a Hunyadi is kap pénzt sürgős felújításra

Egri, feldebrői és kömlői iskolákkal vannak problémák, főleg beázások miatt.

Az egri Tinódi is kap pénzt felújításra

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Magyar Közlöny október 9-i számában jelent meg egy kormányhatározat, néhány köznevelési intézmény ingatlanjainak halaszthatatlan fejlesztési igényéről. A fölsorolt iskolák biztonságos feladatellátása feltételeinek sürgős megteremtése érdekében állagmegóvási és felújítási feladatokat készítenek elő és valósítanak meg. Összesen huszonegy épület tatarozására 617,85 millió forintot irányoztak elő az idei költségvetésből. Ezek közé bekerült néhány Heves megyei is.

Az egri Dobó István Gimnáziumnak le kell cserélni a tetőfedését, a rossz szerkezeti elemeket cserélni kell, szükség van ereszcsatornára, újjá kell építeni a sérült elektromos rendszert, cserélni kell a világítótesteket. A Tinódiban az épület vízszigetelését kell felújítani, tisztítani kell a tetőszigetelés felületét és rendbe kell tenni az étkezde tetőszigetelését, a „B” épület tetőfelületét, helyre kell állítani a beázások nyomait. A Hunyadiban fel kell újítani a csapadékvíz-elvezető rendszert, pótolni a tetőfedő elemeket, át kell alakítani a rejtett ereszcsatorna rendszert, a tetőn szellőzőket kell nyitni, s javítani kell a beázásokat. A kömlői iskolán cserélni kell a tetőszerkezet korhadt, sérült elemeit, új csatornát kell építeni, a penészes falszakaszokon új hőszigetelésre van szükség, kell belső felújítás, a beázással érintett területeken javítani kell az elektromos rendszert és világítást. A feldebrői iskolában javítani kell az épületek tetejét és csatornáit, a tetőszigeteléseket, a beázásokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!