Együtt a Fűzfában

2024.02.20. 15:25

Tréningekkel segítik a térség turizmusának fejlődését

Sike Sándor

Égető Ildikó, a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara területi menedzsere

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Poroszlón, a Fűzfa Hotel és Pihenőpark adott otthont hétfőn délután a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében annak az ingyenes szakmai teadélutánnak, interaktív tréningnek, ami a Tisza-tó és környékének további fejlődését volt hivatott szolgálni az eszmecserével.

Portálunk munkatársai ott látták az eseményen mások között Bornemissza Jánost, Poroszló polgármesterét, de részt vett a tréningen Kis János, a Tisza-Tavi Ökocentrum vezetője is. Az ötórás tréning résztvevőit a programsorozat szervezője, Égető Ildikó, térségi menedzser a kamara munkatársa köszöntötte. A szakember portálunkat arról tájékoztatta, hogy a HKIK a Tisza-tó és környékének további fejlődése érdekében fontosnak tartja a térség turizmusában közvetlenül vagy közvetve érdekelt szereplők összefogását, az együttműködést és a partneri viszonyok kialakítását, a környező települések közötti kapcsolatépítés szerepét. Közös válaszkeresésről szólt ez a teadélután is egy háromrészes programsorozat keretében.

A tréning vezetőjének – Nagy Mária, "civilben" az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem oktatója – irányításával ez alkalommal, a poroszlói fórumon egyfajta "önvizsgálat" folyt, amikor is a résztvevők megvizsgálták a legnagyobb erőforrást, saját magukat. Az elkövetkező alkalmakkor pedig tovább lépnek, s elemzik  a közös céljaikat a nehézségeik tükrében. Kibeszélik majd az egymással való mindennapi, hatékony kommunikáció kérdéseit is.

A közel öt órás szakmai találkozón olyan kérdések voltak terítéken, mint, hogy miként lehet alkalmazkodni azokhoz a helyzetekhez, amelyeket nem áll módunkban befolyásolni;  hogyan változunk, mi okozhat nehézségeket a saját változásunk esetén? Hogyan lehet ezeket leküzdeni? Szóba jött, hogy kivel és hogyan tudunk hatékonyan együttműködni és partneri kapcsolatot kiépíteni a célok megvalósítása érdekében, s miként válhatnak a Tisza-tavi élet gazdasági szereplői egyúttal a tó jó hírét vivő elkötelezett követévé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!