Energia

2024.04.26. 11:01

Kihirdették a visontai gázerőmű elvi engedélyét

Az energiahivatal megadta a gázerőmű elvi engedélyét, a társaság folytathatja a további engedélyek beszerzését.

Tóth Balázs

Mátrai Erőmű, Visonta (Archív)

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal közleményt adott ki a visontai kombinált ciklusú földgázerőmű elvi engedélyének megadásáról. A szervezet az MVM Mátra Energia Zrt. részére a villamosenergia-rendszer üzemét lényegesen befolyásoló Mátrai Kombinált Ciklusú Erőmű elvi engedélye iránti kérelmének helyt adott, és a hivatal által a határozatában megállapított előírások és kötelezettségek betartásával a 650 megawatt névleges teljesítőképességű erőmű vonatkozásában elvi engedélyt adott.

Az társaság a határozatban előírt feltételekkel a 6 erőműre vonatkozó elvi engedély birtokában létesítési engedélyezési eljárást, valamint építésügyi engedélyezési eljárást kezdeményezhet.

A hirdetmény április 29-ig érhető el a hivatal dokumentumtárában. A határozat ellen közigazgatási per indítható a határozat közlésétől (átvételétől) számított 30 (harminc) napon belül.

Az új erőművi blokk építésére tavaly kiírt közbeszerzésnek még nincs eredménye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!