KSH

2024.04.02. 21:01

Nem kezdte jól az évet az építőipar Hevesben

Néhány megye jól teljesített, Heves nem tartozott közéjük. Feleannyi megbízásuk volt tél derekán, mint egy éve.

Tóth Balázs

2024 januárjában az építőipari termelés volumene 12,6 százalékkal növekedett a KSH szerint, igaz, ez annak köszönhető, hogy néhány megye (Borsod, Fejér, Pest, Csongrád-Csanád) kiugró növekedést produkált. Az épületeken végzett munka ötödével emelkedett, az egyéb építményeken 11,6 százalékkal nőtt a kivitelezői tevékenység. Országosan a szerződések sem állnak rosszul, januárban 21,5 százalékkal bővült a megkötött kontraktusok értéke, de ez az épületek alágazatnak köszönhető, más téren kevesebb megbízást kaptak a vállalkozások. Ez tükröződik abban is, hogy az összes szerződésállomány 14,9 százalékkal visszaesett.

Heves megyében 2,77 milliárd forint értékben végeztek munkát az itteni építőipari vállalkozások, ami a tavaly januárinál 19 százalékkal kevesebb. Januárban a tavalyinál majdnem negyven százalékkal kisebb értékű munkákra kötöttek szerződést a Heves vármegyei cégek, a hónap végén pedig feleannyi munkára volt megbízásuk, mint egy évvel korábban.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!