Technológiai fejlesztés

2024.04.22. 14:26

Nemzetközi jelenlétét erősítené a Marshall Ablakgyár

Magasabb minőségre képes műanyag hegesztőt vásároltak, valamint új irodákat alakítottak ki a Marshall Ablakgyár telephelyein. Angol nyelvi képzést is indít a műanyag nyílászárókat gyártó cég munkatársai körében.

Tóth Balázs

Osztafin Zsolt tulajdonos és Barta Henrik marketing vezető

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Gál Gábor

Félmilliárd forintos beruházás végére ért a Marshall Ablakgyár. A társaság hétfőn délelőtt tartotta projektzáró rendezvényét, amelyen bemutatták a cég egri és káli telephelyének fejlesztéseit. Barta Henrik marketing vezető elmondta, a fejlesztési csomag ingatlanberuházást, gépbeszerzést és technológiai modernizálást is tartalmazott, mindehhez pedig 147,42 millió forintos európai uniós támogatást is kaptak a GINOP PLUSZ programban.

- Az egri irodaépületünk harmadik szintjét 309 négyzetméternyi irodatérrel bővítettük emeletráépítéssel. Az elmúlt időszakban ügyviteli s mérnöki munkaerővel is gyarapodtunk, így szükség volt újabb irodákra és a hozzá tartozó vizesblokkra. Egyetlen teret alakítottunk ki az acélszerkezetes épületrészben, az irodákat üvegfalak választják el egymástól, így kellően világosak is. Tavaly év végén megkaptuk a használatba vételi engedélyt – mondta Barta Henrik.

Osztafin Zsolt tulajdonos hozzátette, ezen az emeleten kap helyet a kereskedelmi csoportjuk, már fölköltözött a magyar részleg, és hamarosan itt lesz megtalálható az export részlegük is. Új munkatársakat is keresnek. Ugyanezen a szinten kapott helyet egy angol nyelvi oktatóterem, ahol angol nyelvtanár foglalkozik az irodai dolgozókkal, a cél, hogy minden munkatársuk biztos szinten tudjon angolul. Erősítenék szeretnék nemzetközi megrendeléseiket, ennek érdekében történtek egyébként technológiai fejlesztéseik is.

Ezekről Barta Henrik elmondta, a legfontosabb eleme egy Nyugat-Európában már régen használt Graf négy fejes műanyag hegesztőgép beszerzése volt. Elmondta, az ablakkeretek elemeit hegesztéssel állítják össze, ennek során a PVC-ből egybefüggő anyag lesz. Ez azonban túlfolyik és le kell tisztítani a terméket a sarkaknál. Az új, káli üzembe vásárolt gépnek köszönhetően azonban sokkal esztétikusabb varratokra képes hegesztő berendezést vásároltak, gyorsabb vele gyártás és ezáltal energiatakarékosabb is, valamint az alumínium rátétet is összerakja. Magasabb minőségű termékeket tudnak vele készíteni, amelyekre exportpiacaikon van kereslet.

A gépbeszerzések közé tartoznak egyéb kiegészítő berendezések, egy gyors alkatrész-előállítást szolgáló ipari eszterga, de takarítógép is, valamint alumínium hegesztő gépet is vásároltak. Az egyéb eszközök között az anyagtárolást szolgáló állványzatot is megemlítette.

A szomszédos gyártó épület tetején 37 négyzetméternyi napkollektort helyeztek el a használati meleg víz biztosítására, az energiafelhasználás csökkentésére, a már meglévő napelemeik mellé. A fejlesztési csomag részeként Barta Henrik megemlítette, hogy néhány kollégájuk angol és informatikai képzésben részesült, igénybe vettek szervezetfejlesztési tanácsadási szolgáltatást, ezen kívül néhány laptopot is beszereztek. Barta Henrik elmondta, évente százezer műanyag, alumínium, illetve alumínium-fa nyílászárót gyártanak, ezek között szinte nincsen két egyforma, méretben, színben, anyagukban, egyéb tulajdonságaikban eltérnek egymástól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!