Államkincstár

2024.04.01. 15:33

Sok pénzzel tartoznak a Heves megyei kórházak

Tavaly év vége óta nagyot nőtt a Heves megyei kórházak tartozása.

Tóth Balázs

Közel hárommilliárd forinttal tartoznak a Heves vármegyei állami intézmények, derül ki a Magyar Államkincstár adataiból. Januárban még tíz intézménynek volt lejárt adóssága, ezek közül három szociális intézmény és a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum kifizette néhány millió forintos, vagy legfeljebb 30 millió forintos tartozását, ugyanakkor 7 millió forinttal fölíratkozott a listára a megyei katasztrófavédelem.

Januárról februárra emelkedett a megyei rendőrkapitányság és a kórházak adósságállománya is. A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság tartozása majdnem ötven millió forinttal 227 millióra emelkedett. A Bugát Pál Kórház egy hónap alatt 145 millióval gyarapította tartozását, ami így elérte az 565 millió forintot. Az Albert Schweitzer Kórház és a Markhot Ferenc Kórház adósságai egyenként 800 millió forintról egymilliárd forint fölé ugrottak. A Mátrai Gyógyintézet lejárta tartozása 88 millióra csökkent, a Parádfürdői Állami Kórházé 43 millióra emelkedett. December végén még összesen 1,73 milliárd forintnyi adóssága volt a megyei kórházaknak, ez két hónap alatt egymilliárddal nőtt. Országosan az állami költségvetési szervek lejárt tartozása meghaladta a 113 milliárd forintot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!