Gazdaság

2024.06.11. 12:55

Új gazdasági ügyvezető igazgató a hatvani Bosch gyárban

Michael Neumann kínai kiküldetését követően visszatért Hatvanba és váltja dr. Arne Ziegenbeint. Egyik feladata a gyár átállítása lesz az elektromos hajtásláncok kiszolgálására.

Tóth Balázs

Idén júniustól Michael Neumann a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. új gazdasági ügyvezető igazgatója. A gazdasági szakember dr. Arne Ziegenbeint követi ebben a pozícióban, aki a cégcsoporton belül, Németországban folytatja karrierjét. Az új vezető több mint tizenhét éve dolgozik a Boschnál, és ismerősként tér vissza a hatvani Bosch gyárba, ahol 2016 és 2021 között már több területen is dolgozott. A hatvani gyár műszaki irányítását továbbra is Horváth Attila műszaki ügyvezető igazgató látja el.

Michael Neumann az új gazdasági Igazgató
Michael Neumann az új gazdasági Igazgató
Forrás: Forrás: Robert Bosch Elektronika Kft.

Michael Neumann szakmai pályafutását a Boschnál gépjárműipari területen kezdte 2007-ben, a németországi Reutlingenben. 2012-től a romániai Kolozsváron új gyárat létesítő zöldmezős projekt kezdőcsapatának tagja volt. A hatvani gyárhoz 2016-ban érkezett, ahol közel öt éven keresztül dolgozott, előbb a kontrolling osztályt vezette, majd a gyár logisztikai részlegét. Az elmúlt három évben a Bosch elektromos meghajtások üzletág gazdasági részlegének alelnöke volt az ázsiai-csendes-óceáni régióban, a kínai Sanghajban.

Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy mostantól a Bosch legnagyobb autóipari elektronikai gyárának gazdasági vezetőjeként dolgozhatok itt, Hatvanban 

– hangsúlyozta Michael Neumann. 

Az a célom, hogy biztosítsam a termékportfólió zökkenőmentes átállását a kormányzáshoz, a vezetéstámogató rendszerekhez és a belső égésű motorokhoz kapcsolódó elektronikus vezérlőegységek technológiájáról a jövőorientált, csúcstechnológiát jelentő elektromos hajtásláncok felé. Számos kihívás előtt állunk, de pozitívan tekintek a jövőbe

 – tette hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!