Nagyréde

2017.09.13. 22:10

Vívótermet adtak át Nagyrédén

Petschauer Attila egykori kétszeres olimpiai bajnok kardvívó nevét viseli az a négy pástos vívóterem, amelyet szerdán adtak át a településen.

H. É.

– A Magyar Vívó Szövetség öt millió forinttal támogatta a beruházást, a képviselő-testület további másfél millió forinttal segítette a vívóterem kialakítását – közölte az eseményen Siposné Fodor Judit, polgármester. – Nagyrédén a vívásnak komoly hagyománya van, régóta büszkék vagyunk a vívóinkra és most már az új és korszerű vívótermünkre is – tette hozzá.

Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár a megnyitón úgy fogalmazott: minden sport erőt, fegyelmet és tartást ad, aki sportol az az életben is kitartóbb.

– Amikor a gyermekeinknek fejlesztünk, a jövőről gondoskodunk – emelte ki, hozzátéve: három dologra minden korban áldozni kell, az egészségügyre, a kultúrára és a sportra.

 

Az új létesítményt az ünnepélyes szalagátvágás után, megáldották és az ifjú sportolók rögtön fel is avatták.

Az egykori politechnika épületében kialakított új vívótermet nem kizárólag a Szőlőskert Sport Club szakosztályának vívói használják majd, hisz a Nagyrédei Szent Imre Általános Iskolában harmadik osztályában a testnevelés órákon a vívás rejtelmeivel is megismerkedhetnek a diákok – tudtuk meg az átadáskor Zödös Zsolt, vívóedzőtől.

– Mintegy harmincan tagjai az öt esztendeje életre hívott szakosztálynak, s több korcsoportban, heti ötször edzenek a fiatalok. Az új terem a legkorszerűbb padlózattal és elektromos rendszerrel is felszerelt, így akár versenyek rendezésére is alkalmas. A nagyrédei vívók egyébként országos, sőt, nemzetközi eredményeket is értek már el – tájékoztatta lapunkat az edző.

A vívóteremnek otthont adó épületben teljes körű a felújításról beszélhetünk, hiszen kialakították a kiszolgálóhelyiségeket is, sőt, helyt kapott – a korábban fitneszteremként működő részben – egy többfunkciós terem is. Itt ősztől ingyenes balett- illetve néptáncoktatás indítanak az iskolásoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!