Időjárás

2020.07.01. 11:19

Intenzív zivatarok, záporok hoznak felfrissülést Heves megyében

Csütörtöktől újabb záporok, zivatarok jönnek, mérséklődik a Hevesben is tomboló hőség.

Heol

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, szerdán késő délutántól nyugaton labilizálódik a légkör, majd estétől, késő estétől a Dunántúlon elszórtan számíthatunk zivatarokra, melyek között főként az Alpokalján egy-egy hevesebb is lehet. Éjszaka és hajnalban kiemelten a Dunántúl keleti, északkeleti részén alakulhatnak ki zivatarok, melyek várhatóan átterjednek a Duna-Tisza közére, Északi-középhegység nyugati részére is.

Csütörtökön már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, így a napos időszakok mellett több tájegységünkön is kialakulhatnak záporok, zivatarok. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. A legmelegebb órákban 29-35 fokot mérhetünk, de a zivatarokat követően hirtelen lehűlhet a levegő – írja az Időkép.

Pénteken egy hidegfront miatt a napos időszakokat ismét többfelé zavarhatják meg záporok, zivatarok. A Dunántúlon feltámad az északnyugatira forduló szél. Délután 22-30 fokot mérhetünk, nyugaton számíthatunk az alacsonyabb értékekre.

A zivatarokat helyenként rövid idő alatt 20-40 milliméter csapadék, viharos szél kíséri, de egy-egy helyen 50 millimétert meghaladó csapadék, nagy méretű jég és 80-90 kilométer/órát meghaladó szélroham is valószínű. Heves zivatar legjobb eséllyel délután, kora este alakul ki az Alföldön. Késő estére fokozatosan a keleti országrészre szorulhatnak vissza az intenzívebb csapadékgócok.

A középhőmérséklet főként az ország déli felén elérheti a 25, 26 fokot, de a záporok, zivatarok felfrissülést hoznak.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!