Időjárás

2021.06.05. 12:21

Hétvégén még előfordulhatnak esőzések, de hétfőtől jön a száraz, jó idő

Szombaton országszerte 25-29 fok körül alakul a hőmérséklet, az északkeleti határvidéken is csupán 1-2 fokkal kell hűvösebb időre számítani.

Heol

Forrás: OMSZ

A déli órákig az alkalmazott kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem valószínű – számolt be róla az OMSZ.

Mint megtudtuk, a déli órákban a nyugati határszél közelében már megjelenhetnek zivatarok, valamint az északkeleti megyékben átvonuló záporokhoz is társulhat kis eséllyel villámtevékenység. Délutántól késő estig a Dunántúlon – a kedvező labilitási feltételeknek köszönhetően – helyenként ismét számítani kell zivatarok kialakulására. Késő délutántól pedig az ország északkeleti harmadán is szórványosan lehetnek esőzések. A zivatarokat helyi viharos szél kísérheti, mely 60-70km/h lehet, valamint 1-2 cm körüli jégeső is előfordulhat.

Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Szombaton többórás napsütést követően néhol gomolyfelhők alakulhatnak ki, a legmagasabb hőmérséklet pedig országszerte 25-29 fok körül alakul, kivéve az északkeleti határvidéket, ahol 1-2 fokkal hűvösebb időre kell számítani.

Vasárnap többfelé fordulnak majd elő záporok, zivatarok, elsősorban az ország északi-északkeleti felén, és a hőmérséklet is néhány fokot várhatóan visszaesik majd. Hétfőtől azonban visszatér a jó idő, a nappali felmelegedés fokozatosan erősödni fog.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!