Időjárás

2022.09.26. 08:57

Esős reggelre ébredtünk Heves megyében, riasztás is van érvényben

A későbbiekben azonban eláll az eső.

HEOL

A met.hu szerint hétfőn reggel, délelőtt egy többé-kevésbé összefüggő csapadékzóna halad kelet, északkelet felé: útját az eső, zápor mellett helyenként kísérheti zivatar. Ennek elvonulását követően egy átmeneti csapadékszünet következik, majd a késő délutáni, esti órákban újabb hullám érheti el a déli, délkeleti tájakat. Ekkor elsősorban ott lehetnek zivatarok, de néhány konvektív góc a nyugati, délnyugati megyék fölé is besodródhat. Az erősebb zivatarcellákat elsősorban intenzív csapadék kísérheti, de kisebb eséllyel átmeneti erős, viharos széllökés, illetve jégeső is előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga riasztást adott megyénkre zivatarok kialakulása miatt.

Forrás: met.hu

A koponyeg.hu szerint kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és délnyugat, nyugat felől ismétlődő eső, zápor várható. Erős lesz az északnyugati szél. 19 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szerdán délelőtt még többfelé valószínű - akár kiadós mennyiségű - csapadék, majd délután északnyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap, de záporok még ekkor is kialakulnak. 13 és 20 fok között változik a csúcsérték. A szél délnyugatira fordul és megélénkül.

Csütörtökön eleinte változóan, délutántól már ismét erősen felhős lesz az ég, és a déli óráktól délnyugat felől egyre több helyen ered el az eső. 20 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!