Időjárás

2023.04.05. 16:47

Didergett Kékestető: ez lett az ország leghidegebb pontja

Úgy tűnik, az igazi tavaszra még várni kell.

HEOL

A felkelő Hold, itt még a felhők mögé rejtőzve

Forrás: Komka Péter/MTI

A mért adatokból kiderült, hogy Kékestetőn szerdán hajnalban mínusz nyolc fok volt, míg az ország leghidegebb pontján, Zabarban csupán mínusz 3 fokot mutatott a hőmérő. Egyébként az ország legnagyobb részén az átlagosnál hidegebb volt a hajnal, csupán a fagyzugokban megszokottak ezek az alacsony értékek. Csütörtökre virradóan még döntőrészt 0 fok alatti minimumokra számíthatunk, de ezt követően javul a helyzet, kissé enyhülnek az éjszakák - számolt be róla az Országos Meteorológiai Szolgálat a közösségi oldalán

Forrás: met.hu

Mint írják, szerda délután a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában többórás napsütés várható. A felhős Tiszántúlon lassan vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és a keleti harmadban ismét nagyobb területen megerősödik, amely késő délutántól kezd jelentősen veszíteni erejéből. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul. Késő estére mínusz 1 és plusz 4 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhívja a figyelmet, hogy dőjárási front nincs felettünk, de az átlagosnál hidegebb időben van részünk. Emiatt fejfájás, vérnyomás ingadozás jelentkezhet, továbbá rosszabb lehet a bőrünk vérellátottsága, amely hamar a bőr kiszáradásához vezet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!