Időjárás

2024.01.30. 08:13

Köd nehezíti a közlekedést Egerben is

A köd jelentősen lecsökkenti a látótávolságot Heves vármegyében is.

Heol.hu

A zúzmarás köd és rétegfelhőzet helyenként csak lassan oszlik fel, sőt egyes részeken akár egész nap is megmaradhatnak kedden. Másutt derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz. A déli szél csak a Dunántúl északi felén élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos tájakon 5 és 9, másutt 0 és +4 fok között valószínű. Késő estére -6 és +1 fok közé hűl le a levegő - írja a Hungaromet.

Az Útinform szerint az ország nagy része felett derült, csapadékmentes az idő. Viszont, északon Putnok térségében, délebbre Bács-Kiskun, illetve Csongrád-Csanád vármegyében köd nehezíti a közlekedést. A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata a lefagyások elleni preventív védekezés nyomán, jellemzően sónedves de elvétve vannak száraz szakaszok is. Többnyire jók a látási viszonyok, de Gödöllő, Eger, Putnok, Miskolc és Hajdúböszörmény, illetve az Alföld déli, délkeleti területein a köd vagy ködfoltok miatt jelentősen lecsökken a látótávolság. Szeged és Makó közelében a belátható útszakasz hossza helyenként 100 méter alá is csökkenhet.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!