Esni fog

2024.05.21. 19:57

Ítéletidő közeleg: zivatarok miatt adtak ki riasztást

Egy zivatarlánc vonul vármegyénk felé. Kedd este riasztást adtak ki több hevesi járásra is.

Heol.hu

Riasztást adott ki a HungaroMet Heves vármegye több járására is kedden este. Mint írják, délnyugat felől egy vonalba rendeződött zivatarrendszer érte el a délnyugati országrészt, és fokozatosan gyengülve haladt tovább az ország belső területei felé északkeleti irányba. A késő esti órákban várhatóan a keleti, északkeleti országrészt is eléri. A zivatarokat viharos széllökés, felhőszakadás, apróbb szemű jég kísérheti. Kiemelten a Dél-Dunántúlon, esetleg a Dunántúl középső és nyugati részén, illetve a Dél-Alföld egyes részein heves zivatarok is előfordulhatnak. Az éjszaka második felére a zivatartevékenység az ország északkeleti felére tevődik át.

Riasztást adtak ki Heves vármegyére is zivatarok miatt
Riasztást adtak ki Heves vármegyére is zivatarok miatt
Forrás: met.hu

Szerdán a nap első felében elsősorban az ország északkeleti harmadán fordulhat elő nem heves zivatar, emellett az Észak-Dunántúlon minimális eséllyel villámtevékenység társulhat egy-egy záporos góchoz - tették hozzá.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában