apc

2017.11.14. 10:14

Frontálisan ütköztek, majd baltáikkal majdnem agyonverték a csábítót

A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt egy apával és a fiával szemben, akik tavaly nyáron – egy látványos közúti szabályszegést követően – baltáikkal csaknem agyonverték azt a fiatalembert, aki előzőleg elcsábította a fiú élettársát.

Heol

A 31 éves I. rendű vádlott 2016 márciusáig egy korábbi bűncselekménye kapcsán hosszabb időn át fogva tartásban volt, amit kihasználva a barátja titokban szerelmi kapcsolatot létesített az élettársával, mely viszony a férfi szabadulásakor már véget ért.

2016. június 24-én késő este az élettársak Apc községben egy rokonuk háza előtt álltak, amikor a sértett gépjárművével kétszer is elhajtott mellettük, és a leengedett ablakon át azt kiabálta, hogy még mindig szereti a nőt – tájékoztatta a heol.hu-t dr. Konkoly Thege László a Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Közölte: az I. rendű vádlott röviddel később autóba ült, mellyel Hatvanba indult, ám a falu egy névtelen utcájában szembe találkozott a sértett által vezetett gépkocsival. Előbb megálltak egymással szemben, majd az I. rendű vádlott szándékosan nekivezette járművét a másik kocsinak úgy, hogy a két autó frontálisan ütközött egymással. A felindult vádlott ezután is tovább nyomta a gázt, miáltal métereken át tolta maga előtt a másik kocsit, melyben a sértett intenzíven fékezett. Végül az első útkereszteződésnél sikerült farral kifordulnia, aminek következtében a vádlott gépjárműve belerohant az árokba.

Ezt követően a sértett – egy papucsban – futva próbált menekülni az utcán, de elcsúszott, és ő is az árokban kötött ki. Ekkorra már a helyszínre ért a II. rendű vádlott – az apa – is, aki a fiával együtt a menekülő sértett után indult, majd amikor beérték, mindketten rátámadtak, és egy-egy kisbaltával testszerte ütlegelni kezdték, miközben kölcsönösen az egykori szerető megölésére buzdították egymást. A bántalmazás következtében a fiatalember életveszélyes, nyílt koponyatörést, valamint egyéb – repesztett és horzsolásos – sérüléseket szenvedett, melyek együttes gyógytartama több hónapos volt.

A vádlottak a cselekményükkel csak akkor hagytak fel, amikor a sértett rokonai és ismerősei a helyszínre érkeztek.

A Heves Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérletével vádolja a más ügyben előzetes letartóztatásban lévő elkövetőket, akik közül a fiú ellen közúti veszélyeztetés bűntette és rongálás vétsége miatt is vádat emelt. A főügyészség mindkét vádlottal szemben főbüntetésül végrehajtandó börtön kiszabására tett indítványt.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában