ítélet

2018.04.10. 15:51

Különös kegyetlenség: 17 év börtönt kapott a brutális gyilkos

Címkék#Bűnügyek

Tizenhét év fegyházat kapott az élettársát különös kegyetlenséggel megölő 51 éves vádlott.

S. S.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt halmazati büntetésül 17 év fegyházat rótt az elsőfokon eljáró Egri Törvényszék az 51 esztendős L. Tibor vádlottra kedden. Az elsőfokon eljáró bíróság Jávori Tünde vezette tanácsa a Mezőtárkányban 2016. december 25-én elkövetett cselekmény kapcsán megállapította: a vádlott a minősített emberölés bűntette mellett felfegyverkezve elkövetett garázdaságban is vétkes, ezért halmazati büntetésül 17 év szabadságvesztéssel sújtja, amelyet fegyházban kell letöltenie.

Eltiltotta a törvényszék L-t a közügyek gyakorlásától is a maximális tíz esztendőre, valamint meg kell fizetnie a magyar államnak a kevés híján négymillió forint bűnügyi költséget. Az ítélet indoklásában a tanácsvezető megállapította: a bíróság az ügyészség módosított vádiratában foglaltakkal gyakorlatilag megegyező tényállást állapított meg.

A törvényszék szerint a vádlott féltékenysége miatt összeveszett a sértettel. Este 6 óra és 22 óra 40 perc között kezdetben súlyos, majd közepes alkoholos befolyásoltság alatt tenyérrel, ököllel és egy farúddal számos alkalommal megütötte az élettársát, aki mindezek következtében meghalt.

A bántalmazás az elsőfokon eljáró bíróság szerint elhúzódó volt, az órákon keresztül elszenvedett sérülések az átlagosat lényegesen meghaladó fájdalomérzettel jártak.

A sértett halálát a fejet ért legalább kilenc eszközös ütés, különböző csonttorések, a lágyrész sérülései, a kialakuló zsírembólia, az orrcsönt törése miatti vérbelélegzés, ezek együttes hatására a keringés összeomlása okozta.

A másik vádpontban foglaltak szerint ugyanezen az estén a vádlott kapával kergetett meg két, még gyermekkorú petárdázót az utcán. A menekülő sértettek egy telefonfülkébe bújtak, a vádlott ennek ajtaját az eszközzel betörte.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Pixa Bay

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!