füzesabony

2018.05.15. 18:41

Felelősségre vonják a kegyetlen állatkínzót

A terhelt a tárgyaláson vallomást tett, ám a bűnösségét tagadta.

S. S.

Állatkínzás bűntette miatt indítványozza felelősségre vonni a vádhatóság azt a férfit, aki a vádirat szerint 2016 júniusától egy sertéstenyésztéssel foglalkozó gazdasági társaságnak dolgozott, egyebek között a költségek jóváhagyását, utalványozását, valamint a szakhatósági és hatósági ügyek intézését végezte. L-D. J. Zs. az ügyészség szerint magatartásával hozzájárult ahhoz, hogy az állatok éheztek.

A Füzesabonyi Járásbíróság kedden tartotta az első tárgyalást az ügyben. Az ismertetett vádirat szerint 2016. március végén a telepen közel kilencezer sertést tartottak. A vádlott az év júniusától a hízókat értékesíteni kezdte, de az eladásból befolyt pénzt nem a sertések megfelelő ellátására fordította.

Augusztus 30-án egy hatósági ellenőrzés során megállapították, hogy a sertések elhelyezése nem megfelelő, ivóvízellátásuk folyamatosan nem biztosított, nincs megfelelő mennyiségű és minőségű takarmányuk. A járási hivatal a kft-t állatvédelmi bírsággal sújtotta, és felszólította a vádlottat, mint a telephely vezetőjét, hogy gondoskodjon az állatok megfelelő tartásáról. A vád szerint ez nem történt meg. A tavalyi esztendő első napjaira a még megmaradt 129 sertésből száz elhullott, három jószág a rendellenes lesoványodás miatt súlyos egészségromlást szenvedett.

A terhelt a tárgyaláson vallomást tett, ám a bűnösségét tagadta. Tanúkat is kérdezett a bíróság, majd szeptember elejére új tárgyalási határnapot tűzött ki.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Pixa Bay

Címkék#füzesabony

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában