elismerés

2019.07.02. 12:03

Első helyen végzett az egri lány az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi versenyen

Június 28-án és 29-én Bükfürdőn rendezték meg a 2019. évi TFA HUNGARY-Bük, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyt, melyen Heves megyéből hét tűzoltó is megküzdött.

Heol

A sportbajnokságon idén csaknem százhatvanan álltak rajthoz, a magyar versenyzők mellett még öt országból érkeztek tűzoltók – számol be a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az első versenynapon Firefighter Combat Challenge feladatokkal kellett megküzdeniük a versenyzőknek. Az indulóknak tizenkilenc kilogrammos tömlőt kellett egy állványzatra vállon felvinniük, az állványzat tetején található tárolóba helyezniük, majd egy kötél segítségével egy tekercstömlőt kellett felhúzniuk, és azt is bele kellett tenniük a tárolóba. Miután lefutottak az állványzatról egy négy kilogrammos kalapáccsal, folyamatos ütésekkel másfél méter távolságra kellett elmozdítani egy fémgerendát.

A bóják megkerülése után jöhetett a célba lövés, majd a férfiaknak nyolcvan, a nőknek negyven kilogrammos bábut kellett a célba vinniük. A megmérettetés második napján a tűzoltóknak tipikus TFA-feladatokkal kellett megküzdeniük.

Megyénket idén hét kiváló sportoló tűzoltó képviselte. A rendkívül erős mezőnyben Kormos László tű. hadnagynak a 22. helyet, Karkusz Csaba tű. őrmesternek a 27. helyet, Besenyei Zsolt tű. századosnak az 50. helyet, Barna Lajos tű. törzsőrmesternek a 68. helyet, Bősze Balázs tű. zászlósnak a 74. helyet, Hegyi Ádám tű. őrmesternek pedig a 117. helyet sikerült megszereznie. A női indulók között a harminc év alattiak versenyében első helyezést ért el Istványi Nóra tű. főhadnagy, az egri hivatásos tűzoltó-parancsnokság indulója, továbbá a Firefighter Combat Challange feladatait az abszolút első helyen teljesítette és a sportrendezvény összesített feladatait is a legjobb női versenyzőként fejezte be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában