Összefoglaló

2024.03.07. 13:50

Autóba rekedt gyereket mentettek a tűzoltók Egerben

Szerdán több dolgai is akadt a tűzoltóknak Hevesben. Tűz is volt, baleset is, de egy autóba rekedt gyerekhez is vonultak.

Heol.hu

Szerdán 10 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. Az 5 tűzesetet és 3 műszaki mentést 7 hivatásos, 1 önkormányzati, illetve 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletre – tájékoztatta portálunkat Nagy Csaba vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő. Aki többek között beszámolt arról, is hogy autóba rekedt gyerekhez siettek az egri tűzoltók.

Autóba rekedt gyermeken kívül tűzhöz is vonultak Nagyvisnyóba
Autóba rekedt gyermeken kívül tűzhöz is vonultak Nagyvisnyóba
Forrás: Papp László/katasztrófavédelem 
  • Mint beszámolt róla, nagy mennyiségű víz gyűlt össze több pincében reggel Egerben, a Kisvölgy utcában. A város hivatásos tűzoltói szivattyúval távolították el a vizet, a helyszínre a vízmű szakemberei is kivonultak.
  • Ahogy azt mi is megírtuk összeütközött egy személyautó és egy utánfutót vontató kistehergépkocsi délelőtt az M3-as autópálya 115-ös kilométerénél, Füzesabony közelében. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a személygépkocsit, majd biztosították a helyszínt. A balesetben két ember könnyű sérüléseket szenvedett.
  • Autóban rekedt egy gyermek délután Eger Foglár György utcájában. A város hivatásos tűzoltói a jármű hátsó ablakát betörték, majd a gyermeket kiszabadították a kocsiból.

Több tűzesethez is mentek, nem csak autóba rekedt gyerekhez

  • Kora este háromszáz négyzetméteren száraz növényzet, három négyzetméteren pedig hulladék égett Egerben az Árnyékszala utcában. A város hivatásos tűzoltói vízzel oltották el a tüzet.
  • Este öt hektáron égett száraz fű Nagyvisnyó határában. A bélapátfalvai önkormányzati és a szilvásváradi önkéntes tűzoltók terepjáróval közelítettek meg a tüzet, majd kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel oltották el a lángokat.
  • Zöldhulladék égett szerdán Füzesabonyban, a Vörösmarty Mihály utcában. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.
  • Teljes terjedelmében égett egy autó este a Zsámbok és Dány közötti út szélén. A hatvani hivatásos tűzoltók vízsugárral oltották el a lángokat, a tűzben senki nem sérült meg.
  • Száz négyzetméteren égett a határ Egerbakta külterületén éjszaka. Az egri hivatásos tűzoltók vízzel fékezték meg a tüzet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában