bűnügyek

2020.08.30. 15:30

Börtönbe kerülhetnek a garázda, verekedő Heves megyei fiatalok

A megtámadott biztonsági őr agyrázkodást szenvedett, egy házaspár férfi tagjának eltört az orra részeg fiatalok támadása következében. A tavalyi erőszakos esetekben a közelmúltban emeltek vádat az ügyészségek.

Szalay Zoltán

– A járványveszélyt megelőző időszakban bizony még szokásosak és gyakoriak voltak a szórakoztató rendezvények, vagy a nagyobb baráti összejövetelek, melyeken a részt vevők nem egyszer rengeteg alkoholtól kerültek mámoros állapotba, s váltak agresszívakká. Fékevesztettségük miatt most bűncselekményekért kell majd felelniük a bíróság előtt – minderről dr. Konkoly Thege László címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, a Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője beszélt a Heolnak.

Elmondta, hogy az Egri Járási Ügyészség vádat emelt egy 17 éves fiú ellen. A fiatalkorú vádlott tavaly május 11-én a hajnali órákban Egerben, a Szépasszony-völgyben található szabadidőközpontban szórakozott a barátaival. Jókedvükben lökdösődtek, ezért onnan a biztonsági őr kiküldte őket. Az épület előtt a vádlott és az egyik kiskorú barátja összeszólalkozott az őrrel, akit a fiatalkorú úgy megütött, hogy a férfi az út szélén parkoló autók közé zuhant. A támadói még meg is rugdosták a szerencsétlen embert, aki ennek következtében agyrázkódást szenvedett.

– A terhelt és a gyermekkorú társának tette alkalmas volt arra, hogy a még hajnalban is forgalmas Szépasszonyvölgyben másokban riadalmat és megbotránkozást keltsen – tudatta a szakember. – Az ügyészség garázdaság bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja a tinédzsert, akivel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására és pártfogó felügyeletének elrendelésére tett indítványt a vádiratában.

Múlt évben augusztus 19-én este Hevesen, a Hősök terén a Szent István napi rendezvényen tanúsítottak többen kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartást, s ennek során bántalmaztak egy ott békésen szórakozó férfit. Történt, hogy az éjféli tűzijáték alatt a vádlottak egyike szándékosan meglökte egy házaspár férfi tagját, aki ezt szóvá tette. Erre hárman is rárontottak, mind az áldozat fejét csépelték, végül az a földre került. A felesége mindvégig kérlelte a támadókat, hogy hagyják abba a verést, de ezzel csak azt érte el, hogy az egyik garázda őt is megütötte. A hadakozásnak a rendezvény résztvevői vetettek véget, majd megérkezett a rendőrség is. Az ütlegelés miatt a férfinak eltört az orra, a neje pedig zúzódásokat szenvedett.

A Hevesi Járási Ügyészség csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével és testi sértéssel vádolja az ügy négy terheltjét, s indítványozza, hogy a bíróság sújtsa őket letöltendő börtönbüntetéssel.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában