ittas sofőr

2021.01.19. 16:14

130-cal csapódott a szalagkorlátnak egy ittas férfi az M3-ason

Az 53 éves férfi figyelmetlensége miatt leszorított egy autóst a leálló sávba, majd átvágott a többsávos úttesten és mintegy 130 kilométer/órás sebességgel a szalagkorlátnak ütközött.

Heol

A Füzesabonyi Járási Ügyészség azzal vádolt egy 53 éves férfit, hogy miközben 2018. június 23-án délután az M3-as autópályán Bécsből közepes fokban ittasan tartott hazafelé tiszaparti lakóhelyére figyelmetlensége miatt leszorított egy autóst a leálló sávba, majd átvágott a többsávos úttesten és mintegy 130 km/órás sebességgel a szalagkorlátnak ütközött. A balesetben a vádlott maga is megsérült – számolt be portálunknak dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A Füzesabonyi Járásbíróság ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt főbüntetésül 10 hónap, végrehajtásában 1 évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a férfit, emellett mellékbüntetésül 2 évre eltiltotta őt a közúti járművezetéstől.

A tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzéssel szemben a járási ügyészség jogorvoslattal élt, ez esetben tárgyalás tartását kérte. A tárgyaláson az ügyész a járművezetéstől eltiltás tartamának meghosszabbítását indítványozta a vádlott terhére megállapítható számos súlyosító körülményre figyelemmel.

A járásbíróság helyt adott az ügyészi indítványnak, és a vádlottal szemben korábban kiszabott mellékbüntetést 3 év 6 hónap időtartamú járművezetéstől eltiltásra súlyosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában