bűnügyek

2021.05.18. 17:30

Vádat emeltek az apci nő ellen, aki hagyta meghalni társát az égő házban

A Salgótarjáni Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat az ellen a 40 éves apci nő ellen, aki társát magára hagyta az égő házban, a férfi pedig füstmérgezésben meghalt.

HEOL

Mint arról korábban már beszámoltunk, a nő 2019. április 30-án a kora délutáni órákban a sértettel együtt italozott egy elhanyagolt salgótarjáni lakóházban. A sértett az ingatlan bejárati ajtóval szemközti szobájában a nő mellett fekve, a közvetlenül a padlóra helyezett ágyneműk között dohányzott, majd az izzó cigarettáját egy párnában nyomta el, ezért a fekvőhelyük lángra kapott – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség kedden.

A nő a tűz miatt elindult kifelé a helyiségből, erre felszólította a férfit is, aki felállt és a szobából még kijutott ugyan, de a bejárati ajtóig már nem ért el, mivel a belélegzett nagy mennyiségű füst miatt az előszobában eszméletét vesztve összeesett.

A nő észlelte, hogy a férfi nem jön ki, azonban nem segített neki kijutni és a szomszédoktól sem kért segítséget. Ehelyett a ház előtt leült, majd egy idő elteltével – hogy a füst ne áramljon ki a lakásból – a bejárati ajtót bezárta és a helyszínről eltávozott.

Az ingatlanban nem volt nagy mennyiségű éghető anyag, és a zárt nyílászárókon keresztül oda a tüzet tápláló oxigén nem jutott be, így a tűz kialudt, a férfi azonban a füstgázmérgezés következtében elhunyt, nem kizárt hogy már a bejárati ajtó bezárása előtt. Holttestére csak egy hét múlva találtak rá.

A nőtől nem volt ugyan elvárható, hogy a saját életét is közvetlen veszélybe sodorva az ingatlanba visszamenjen a férfiért, és az sem bizonyos, hogy a sértett élete a bármilyen rövid időn belül érkező segítséggel megmenthető lett volna, de mivel a nő a tőle elvárható minimális segítséget sem nyújtotta, ezért az ügyészség segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat ellene, vádiratában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására és a 400 ezerforint bűnügyi költség megfizettetésére tett indítványt.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz ítéletet.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában