Bűnügyek

2021.07.09. 09:45

Több táblát is kidöntött, majd egy ház falának csapódott az ittas sofőr

Több ittas, bódult állapotban lévő sofőrrel szemben is intézkedett az ügyészség.

Heol

Aki közúton ittas vagy bódult állapotban gépjárművet vezet, bűncselekményt követ el, ha a szervezetében lévő alkohol, vagy bódító hatású anyag mennyisége egy bizonyos értéket meghalad. Ilyen állapotban az elkövetők gyakran balesetet is okoznak, ami miatt a büntetőeljárásban – nyomozást és ügyészi vádemelést követően – jó eséllyel a bíróság által kiszabott büntetésre számíthatnak – számolt be portálunknak dr- Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Súlyosabb büntetésre tett indítványt az Egri Járási Ügyészség abban az eljárásban, melyben egy 32 éves mátraderecskei férfit vádol ittas járművezetéssel. Az elkövető 2020. december 28-án délután Verpelét felől autózott Feldebrőre, amikor ittassága és figyelmetlensége miatt úticélja határában egyenesen keresztülhajtott az ott kiépített terelőszigeten, kidöntött több közlekedési táblát, majd a nedves úton megcsúszva letért az úttestről, és egy közeli lakóház falának csapódott, míg végül kocsija a tetejére borulva állt meg.

Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta a büntetett előéletű terhelttel szemben, valamint indítványt tett arra is, hogy a bíróság meghatározott időre tiltsa el őt a közúti járművezetéstől.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a 40 éves nővel szemben, aki 2020. szeptember 30-án este begyógyszerezve vezetett egy kölcsön kapott személygépkocsit, melyben 9 éves gyermekét szállította. Felelőtlen magatartásának meg is lett a következménye, ugyanis Besenyőtelek és Dormánd között, a 33-as úton belehajtott az árokba. A gyermek a balesetben szerencsére nem sérült meg, vele az anyja gyalog indult haza, de a rendőrök útközben utolérték őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában