katasztrófavédelem

2021.09.05. 10:45

Egerben tették próbára állóképességüket a tájfutó tűzoltók

Egy év kihagyás után szeptember negyedikén újra megrendezték a Tűzoltótájfutó-versenyt, amelynek helyszínét idén az egri hivatásos tűzoltóság-parancsnokság biztosította.

Heol

Forrás: Heves MKI

Az EVSI Egri Spartacus Tájékozódási Futó Sportegyesület, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület közös szervezésében hetedik alkalommal megrendezett, országos szintű verseny teljesítésére öt megyéből húsz hivatásos és létesítményi tűzoltó, és több mint kétszázötven civil versenyző nevezett – számol be a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az időjárás is remekül alakult, amelynek mind a szervezők, mind a versenyzők nagyon örültek. A kellemes, napsütéses késő nyári időben kilenc órakor kezdődött a gyülekező a regisztrációhoz a laktanya sportpályáján, majd tíz órától egyéni időrendben indultak a versenyzők a pályát teljesíteni. A második forduló délután három órakor startolt. A rajtot megelőzően az indulóknak ezerháromszáz métert kellett sétálniuk, majd térkép alapján megkeresték az ismeretlen terepen a kijelölt pontokat.

A tájfutók az állóképességüket, a gyorsaságukat tették próbára, valamint azt, hogy milyen gyorsan tudnak tájékozódni Eger város területén. A tűzoltókat ezek a tulajdonságok napi szinten segítik a szabadtéri tüzek felderítésében, így remek gyakorlási lehetőséget adott számukra a versenyen való részvétel.

A rendezvényen nem csupán a tájfutók, hanem a velük érkező családtagok, barátok, ismerősök is jól érezték magukat. A Heves Megyei Tűzmegelőzési Bizottság sátrában nagy volt az érdeklődés és a gyerekzsivaj. A kis lurkók színeztek, locsolós játékkal tették próbára ügyességüket, sőt, még egy igazi tűzoltóautóba is beülhettek, ahol tüzetesen szemügyre vehették a tűzoltók felszereléseit, a felnőttek pedig tűzmegelőzési totón tehették próbára a tudásukat.

A VII. Tűzoltó Tájfutó Verseny nyertesei

Női kategória:

Tóbisné Várady Szilvia BM OKF GEK BAZ

Férfi21B kategória:

Mórocza Árpád FER LTP

Hegyi Ádám Egri HTP

Szamosi Attila Heves MKI

Férfi35B kategória:

Kása Miklós Egri HTP

Pummer Ádám Egri HTP

Bányai Tamás Egri HTP

Férfi45B kategória:

Mérai Péter Egri KVK

Verebélyi Tibor Salgótarjáni HTP

Parzinkosz Sztavrosz Érdi HTP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában