bűnügy

2021.10.08. 11:15

Aljas módon megalázta volt párját egy fiatal nő Heves megyében

A járási ügyészség személyes adattal visszaélés vétségével vádolja a nőt.

HEOL

Fotó: Shutterstock

A harag rossz tanácsadó, tartja a mondás, de igaz ez a bosszú esetében is. Haragtól vagy bosszúvágytól hajtva egyesek olykor olyan jogellenes magatartást tanúsítanak, ami már bűncselekménynek minősül. Ez esetben az elkövetővel szemben a rendőrségi nyomozást követően ügyészi vádemelésre kerülhet sor, aminek folytán ügye a bíróságon végződik – tájékoztatta portálunkat pénteken dr. Konkoly Thege László ügyészségi sajtószóvivő.

Közlése szerint a Hevesi Járási Ügyészség egy 21 éves nővel szemben emelt vádat, aki 2019 decemberéig élettársi életközösségben élt a sértettel, egy fiatalemberrel, akivel ekkor szakítottak. Ez heves indulatot váltott ki a két gyermekükkel magára maradt asszonyból, ezért elhatározta, hogy bosszúból megalázza a volt párját. Egy internetes közösségi oldalon a férfi adataival – de az érintett tudta és beleegyezése nélkül – valótlan profilt hozott létre, melyhez jogosulatlanul felhasználta a sértett általa jól ismert személyes adatait, telefonszámát, de még a részben eltorzított képmását is. Mindezek birtokában egy másik internetes oldalon olyan tartalmú, ám minden alapot nélkülöző hirdetést tett közzé a sértett nevében, mely szerint az a saját neméhez vonzódik, és ezzel összefüggésben ellenszolgáltatásért szexuális együttlétekre vállalkozik. A közzétételt követően a férfi több kéretlen telefonhívást kapott, a történtek jelentős érdeksérelmet okoztak neki.

Miután a cselekmény volt élettársa tudomására jutott, a vádlott törölte a valótlan profilt és a hamis tartalmú hirdetést.

A járási ügyészség – eredménytelen közvetítői eljárás után – személyes adattal visszaélés vétségével vádolja a nőt, akivel szemben jóvátételi munka büntetés kiszabását indítványozta, emellett indítványt tett arra is, hogy a bíróság a büntetés tartamára rendelje el az elkövető pártfogó felügyeletét.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában