Bűnügyek

2021.10.22. 10:41

Meglopta szobatársait az egri kórházban ápolt beteg

Az alvó sértettet védekezésre képtelennek kell tekinteni, amit az elkövetők gyakran kihasználnak. Ilyen esetre akadt most is példa, ráadásul egy egészségügyi intézményben, ahová a betegek a gyógyulás reményével érkeznek.

Heol

Az Egri Járási Ügyészség vádirata szerint a 30 esztendős vádlott fekvőbetegként tartózkodott az Egri Markhot Ferenc kórházban, ahol február 12-én az esti órákban két alvó sértettől is értékeket vett el, kihasználva azt, hogy betegtársai már nyugovóra tértek. Az elkövető által eltulajdonított mobiltelefon, illetve kisrádió és fülhallgató megkerült, így azokat a kórház dolgozói visszaadták a sértetteknek – számolt be portálunknak Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Közlése szerint, az ügyészség – a sértettek számára figyelemmel – kettő rendbeli kifosztás bűntettének elkövetésével vádolja a már korábban is bűncselekményeket elkövető nőt.

Az ügyben a vádhatóság arra tett mértékes indítványt, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról a bíróság 3 év 6 hónap börtönt szabjon ki vele szemben és 4 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában