tárgyalás

2021.11.27. 15:30

Több mint egy tucat vádlottnak kell felelnie piramisjáték miatt Egerben

A Heves Megyei Főügyészség az elsőrendű vádlottal és 14 társával szemben piramisjáték szervezésének bűntette miatt emelt vádat.

HEOL

Fotó: Shutterstock

Az Egri Törvényszék hétfőn, nyilvános ülés keretében tárgyalja azt az ügyet, amelynek vádirati tényállása szerint 2010. augusztus 13-ától kezdődően egy internetes oldalon keresztül egy cég befektetési célú arany vásárlásával megvalósítható pénzügyi befektetési lehetőséget hirdetett. A program kedvezményes aranyvásárlási lehetőséget kínált az oda belépő személyeknek. A programban már résztvevőknek ezt az aranyvásárlási lehetőséget kellett népszerűsíteni, széles körben ismertté tenni, így az e tevékenységük révén a rendszerbe belépő és a belépési díjat befizető új tagok után kreditpontokat kaptak, amelyeket euróra lehetett átváltani, amelyért aranytömböt lehetett vásárolni.

A törvényszék tárgyalási jegyzékében olvasható tájékoztatásból kiderül, hogy a programban valós pénzügyi befektetési lehetőség nem folyt, az abba belépő tagok sem új terméket nem állítottak elő, sem új szolgáltatást nem nyújtottak, a feladatuk pusztán az volt, hogy legalább két befizető személyt hozzanak a rendszerbe. A programban tehát kizárólag a ciklusok során belépő személyek pénzének összegyűjtése, majd a többi korábbi belépő, vásárló részére történő kiosztása történt.

A negyedik, hatodik, hetedik, nyolcadik, kilencedik, tizedik, tizenegyedik, tizenkettedik, tizenharmadik, és tizennegyedik rendű vádlottak az idén január 25. napján megtartott előkészítő ülésen a cselekmények elkövetését beismerték, az ő vonatkozásukban már jogerős döntés született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában