tárgyalás

2021.11.27. 15:30

Több mint egy tucat vádlottnak kell felelnie piramisjáték miatt Egerben

A Heves Megyei Főügyészség az elsőrendű vádlottal és 14 társával szemben piramisjáték szervezésének bűntette miatt emelt vádat.

HEOL

Az Egri Törvényszék hétfőn, nyilvános ülés keretében tárgyalja azt az ügyet, amelynek vádirati tényállása szerint 2010. augusztus 13-ától kezdődően egy internetes oldalon keresztül egy cég befektetési célú arany vásárlásával megvalósítható pénzügyi befektetési lehetőséget hirdetett. A program kedvezményes aranyvásárlási lehetőséget kínált az oda belépő személyeknek. A programban már résztvevőknek ezt az aranyvásárlási lehetőséget kellett népszerűsíteni, széles körben ismertté tenni, így az e tevékenységük révén a rendszerbe belépő és a belépési díjat befizető új tagok után kreditpontokat kaptak, amelyeket euróra lehetett átváltani, amelyért aranytömböt lehetett vásárolni.

A törvényszék tárgyalási jegyzékében olvasható tájékoztatásból kiderül, hogy a programban valós pénzügyi befektetési lehetőség nem folyt, az abba belépő tagok sem új terméket nem állítottak elő, sem új szolgáltatást nem nyújtottak, a feladatuk pusztán az volt, hogy legalább két befizető személyt hozzanak a rendszerbe. A programban tehát kizárólag a ciklusok során belépő személyek pénzének összegyűjtése, majd a többi korábbi belépő, vásárló részére történő kiosztása történt.

A negyedik, hatodik, hetedik, nyolcadik, kilencedik, tizedik, tizenegyedik, tizenkettedik, tizenharmadik, és tizennegyedik rendű vádlottak az idén január 25. napján megtartott előkészítő ülésen a cselekmények elkövetését beismerték, az ő vonatkozásukban már jogerős döntés született.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában