bűnügyek

2021.12.01. 08:46

Tejfakasztón érték tetten a rendőrök a kábítószer-kereskedőt és vevőjét Felsőtárkányban

Rendőrségi rajtaütés szakította félbe azt az összejövetelt, melyet tavaly júniusban tartott egy 39 éves férfi a kislánya születése alkalmából Felsőtárkányban.

Heol

Az ünnepséget megelőzően az apa felhívta egy budapesti ismerősét, akit arra kért, hogy vigyen neki kokaint. A férfi – az ügy I. rendű vádlottja – eleget tett a kérésnek, és az esti órákban több mint négy gramm tiszta hatóanyag tartalmú kábítószerrel a

zsebében jelent meg a háznál – tájékoztatta a Heolt dr. Szalóki Zoltán főügyész.

Mint megtudtuk: a megrendelő II. rendű vádlott átvette a drogot, amiért 200 ezer forintot fizetett a szállítónak, majd az árut önzáró tasakokba csomagolva elrejtette a lakás különböző pontjain. A rendőrök ezt követően csaptak le az elkövetőkre, és találták meg az eldugott kábítószert.

Az elfogott vádlottak szervezetében a szakértői vizsgálatok kimutatták a megelőző drogfogyasztás nyomait is.

A rendőrség a budapesti férfi otthonában szintén kutatást tartott, melynek során a csekély mennyiség felső határát jóval meghaladó mennyiségű kokaint, valamint forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező gyógyszereket és az azok beadásához szükséges eszközöket találtak. Az utóbbiak olyan tiltott teljesítményfokozó szerek voltak, melyek esetében nem álltak fenn a birtoklásukat lehetővé tevő, jogszabályban meghatározott különös méltánylást érdemlő betegellátási érdekek.

Az Egri Járási Ügyészség kábítószer tartásával elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja a két terheltet, emellett a fővárosi illetőségű férfival szemben gyógyszerhamisítás bűntette és átadással elkövetett kábítószer kereskedelem bűntette miatt is vádat emelt. A vádhatóság arra tett indítványt, hogy a bíróság az I. rendű vádlottal szemben főbüntetésül 5 év fegyházat, míg a II. rendű vádlottal szemben 2 év börtönbüntetést szabjon ki, emellett tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától és a kereskedő esetében rendeljen el vagyonelkobzást is a lefoglalt kábítószerek elkobzása mellett.

Ezek is érdekelhetik