Kegyetlenség

2022.01.06. 11:26

Fagyállóval mérgezték meg a macskákat Ivádon

Az elmúlt napokban a Hunyadi út menti portákon több házimacska is elpusztult - adták hírül a község hivatalos facebook oldalán.

B. K.

Képünk illusztráció Fotó: Pixa Bay

Több cicát az egri állatkórházba is beszállítottak vizsgálatra gazdáik, ahol lelkiismeretesen ellátták az állatokat, a vér- és vizeletvizsgálatból pedig megállapították, hogy mérgezés történt. Minden jel szerint fagyálló folyadékot kevertek a kihelyezett csali ételekbe, s az végzett velük.

 

Nagypál Dóra, ivádi lakos érdeklődésünkre elmondta, hogy két cicájuk pusztult el egy-két nap alatt. Az ötéves Kefír névre hallgató macska január 1-jén nem érkezett haza a szokásos időben, ezért keresni kezdték a környéken. A szomszédban leltek rá, nagyon rossz állapotban. Véres hányadékot öklendezett, görcsös rohamok törtek rá. Hazavitték, majd másnap az Egri Imperiál Állatkórházba szállították vizsgálatra. Itt megállapították, hogy mérgezés történt. Feltehetően fagyálló folyadékkal kevert táplálékot ettek.  Dóra elmesélte, hogy a kórházban alaposan megvizsgálták az állatot, infúziót kapott, ellátták gyógyszerekkel, s azt kérték, ha nem javul az állapota, jelentkezzenek újra. Erre már nem volt lehetőségük, mert éjfél körül elpusztult. 

 

Füge nevű cicájuk rá egy-két napra hasonló tünetekkel múlt ki. Ebben az esetben esélyük sem volt a mentésre, olyan gyorsan történt a tragédia. - A tünetek már ismerősek voltak, hívtuk az állatorvost, de mielőtt de kiért volna, a másik cicánk is feladta a küzdelmet.   

 

Dóra portálunk érdeklődésére elmondta, hogy a rendőrségen is bejelentést tettek, ahol azt a választ kapták, hogy próbáljanak meg bizonyítékokat szerezni.

 

Az ivad.hu portál tájékoztatása szerint az egri állatkórház ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen az esettel kapcsolatban.

 

Ezen a környéken él Ács Mónika is, akinek hűséges háziállata az év végi ünnepek alatt ugyanilyen tünetekkel pusztult el. 

 

Az önkormányzat vezetése azt kéri a helyiektől, ha a portájukon  idegen macskát találnak, próbálják megkeresni a gazdáját, s ne az állatok elpusztítása legyen az első gondolatuk.  

 

Címkék#Bűnügyek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában