Bűnügy

2022.01.24. 10:37

Felpofozta, megrugdosta nevelt lányait egy férfi Heves megyében

Az Egri Járási Ügyészség családon belüli erőszak miatt emelt vádat egy most 40 éves férfival szemben, aki 2018 nyara és 2020 tavasza között követett el bűncselekményeket két nevelt lánya sérelmére.

HEOL

Forrás: Pixa Bay

A vádlott 2018 júniusában létesített élettársi kapcsolatot a sértettek édesanyjával, aki gyermekeivel egy Egerhez közeli községben élt - tájékoztatta portálunkat hétfőn dr. Konkoly Thege László ügyészségi sajtószóvivő. A férfi hozzájuk költözött, majd később csatlakozott a családhoz a kisfia is. A vádlott és az élettársának gyermekei között mindvégig feszült volt a viszony, mivel a kamaszlányok nem fogadták el sem a nevelőapjukat, sem annak gyermekét. Emiatt gyakran alakultak ki konfliktushelyzetek a családon belül.

 

A vádlott ezeket többször erőszakkal próbálta kezelni, így előfordult, hogy felpofozta, vagy hátba vágta a lányokat, akik közül a kisebbet egyszer még meg is rúgta. A bántalmazások következtében a sértettek könnyebb sérüléseket szenvedtek.

 

A járási ügyészség a történtek kapcsán két rendbeli családon belüli erőszak bűntettével vádolja a nevelőapát. A vádhatóság a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság büntetővégzésben felfüggesztett börtönt szabjon ki a férfival szemben, emellett kötelezze őt a mintegy negyedmillió forint összegű bűnügyi költség megfizetésére is.

 

A Büntető Törvénykönyv vonatkozó rendelkezése szerint a kapcsolati erőszak bűntettét követi el, és súlyosabb esetben akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, emellett az adott településről kitiltható az, aki az elkövetéskor vele közös háztartásban vagy egy lakásban élő hozzátartozója (így például nevelt gyermeke) sérelmére rendszeresen követ el testi sértést, becsületsértést, személyi szabadság megsértését vagy kényszerítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában