Csalás

2022.02.21. 19:31

Pénzmosással és gazdasági csalással vádolják a Heves megyei bűnbandát, akik 62 milliót zsákmányoltak

Kedden tárgyalják az Egri Törvényszéken annak a bűnbandának ügyét, akiket egyebek közt vesztegetéssel és kötelezettségszegéssel vádolnak.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Heves Megyei Főügyészség az első és a másodrendű vádlottakat önálló intézkedésre jogosult személy által, kötelességszegéssel, üzletszerűen elkövetett

vesztegetés elfogadásának bűntettével vádolja, emellett mind a négy elkövetővel szemben vádat emelt bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett gazdasági csalás bűntette, pénzmosás bűntette, és más bűncselekmények miatt is.

A vádlottak több éven keresztül színlelt gazdasági tevékenység folytatásával okoztak több tízmillió forintos vagyoni hátrányt egyes gazdálkodó szervezeteknek.

A vádirat lényege szerint az ügy elsőrendű vádlottja két – azonos székhelyű –gazdasági társaság vezetőjeként 2009 és 2015 között előnytelen feltételeket fogadtatott el egyes üzleti partnereivel, akiket azzal fenyegetett, hogy megszakítja velük az egyébként gyümölcsöző gazdasági kapcsolatokat, ha nem hajlandók részére 10%-os felárral értékesíteni a termékeiket. A keletkezett színlelt szerződések, valamint az ezekhez kapcsolódó hamis számlák és bizonylatok révén az elsőrendű vádlott összesen 63.292.038 Ft összegű vagyoni hátrányt okozott az általa vezetett gazdasági társaságoknak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában