Katasztrófavédelem

2022.07.20. 15:29

Hatalmas tűz pusztít a megyehatárnál, Sarudról is látszik a füst + fotók

Újabb tűzeset a Hortobágyi Nemzeti Park területén, már négyszáz hektár ég.

Szabadi Martina Laura

Hatalmas lángokkal égett a fű, s a bozótos

Forrás: Tiszafüred HTP

Frissítés

 Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerdán fél négy után már azt írta, hogy négyszáz hektárt érintenek a lángok. A füst terjedése miatt lezárták a 33-as főút érintett szakaszát. Egy közeli lakóház udvarán is tűz keletkezett, a munkálatok idejére egy embert kikísértek. A tűz azonban lakóházakat nem veszélyeztet. Az egységek munkáját a nagy szél és a mocsaras terület járhatatlansága nehezíti. A lángok egy közeli napraforgótáblába és szalmabálákba is belekaptak. 

Korábban írtuk
 Becslések szerint tíz hektáron, foltokban kapott lángra az erdő aljnövényzete és nádas-bozótos területek kedden az esti órákban Tiszafüred-Kócsújfalu határában, a Hortobágyi Nemzeti Park területén. A tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, nagy erőkkel oltják a lángokat – közölte szoljon.hu portállal kedd este a katasztrófavédelem.

A helyszínre riasztották a hajdúszoboszlói, a mezőkövesdi, a tiszafüredi, a karcagi, a füzesabonyi, a tiszaújvárosi, a hajdúnánási, a debreceni, a hajdúböszörményi és a hevesi hivatásos, továbbá az egyeki önkormányzati tűzoltókat. Munkájukat erőgép, a felderítést pedig drón segíti.

A közösségi oldalakon számos poszt, fotó és hozzászólás jelent meg, amely arról tanúskodott, hogy Poroszló, Sarud és a megyénkbeli Tisza-tó közeli települések lakói is azonnal észrevették az óriási füstöt, rémisztő jelenségről számoltak be.

A szoljon.hu szerda reggel azt írta, kétszáz hektárra becsülik azt a területet, amelyen foltokban kapott lángra az erdő aljnövényzete és nádas-bozótos területek. A  lángok egy közeli tanyát veszélyeztettek, melyet a tűzoltóknak sikerült megvédeni. 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság déli híradása szerint az egységek munkáját a nagy szél és terület járhatatlansága nehezíti, a lángok szalmabálákat veszélyeztetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában