Szállíthatnak

2022.10.07. 13:32

Útánfutókkal gyarapodott megyénk öt önkéntes mentőszervezete

Összesen százhúsz, személygépjárművel vontatható utánfutót vehettek át október negyedikén és hatodikán a járási és települési mentőszervezetek a katasztrófavédelem Ferihegyi úti raktárbázisán.

HEOL

Forrás: Szőke Péter BM OKF

A több mint bruttó 62 millió forintos beszerzés az Önkéntes mentőszervezetek fejlesztése és felkészítése című projekt keretében valósult meg – olvasható a megyei katasztrófavédelem hivatalos honlapján.

Mint írták, csütörtökön öt Heves megyei települési mentőszervezet nevében a Vártársaság Sirok Közhasznú Társadalmi Szervezet, a Kápolna Polgárőrség, a Nagyfüged Fejlődéséért Közalapítvány, a Recski Polgárőr Egyesület és a Vámosgyörk Tűzoltó Egyesület vett át egy-egy, eszközök, felszerelések és anyagok szállítására alkalmas utánfutót. Ezek az utánfutók segítik az ugyanezen projekt keretében már megkapott aggregátorok, szivattyúk alkalmazási helyükre történő szállítását is.

Forrás: Szőke Péter BM OKF

Az önkéntes mentőszervezetek eszköztárának fejlesztésével a lakosság hatékonyabb védelme a cél. A katasztrófavédelem több mint tíz éve kezdte meg az önkéntes alapon működő mentőszervezetek rendszerének kiépítését, ami nagyban erősíti a lakosság biztonságát, önvédelmi képességét. Az önkéntesen szerveződő mentőcsoportok különleges kiképzésükkel, speciális technikai eszközeikkel és képességeikkel különböző káresemények felszámolásában segítik a hivatásos erők munkáját, egyebek mellett rendkívüli időjárási események, például viharok vagy árvíz idején, de munkájukkal műszaki mentések, vagy akár szabadtéri tűzesetek során is támogatják a hivatásos egységeket. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában