Ellenőrzés

2024.05.23. 20:15

Drónt is bevetettek, lecsaptak az M3-ason a lesipuskás hatvani rendőrök

Az elmúlt hosszú hétvégén a hatvani rendőrök a helyi polgárőrökkel közös drónos ellenőrzéskor 18 gépjármű vezetőt bírságoltak meg különböző közlekedési szabályok megsértése miatt.

Heol.hu

- A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság valamennyi rendőri egysége, nap, mint nap tesz azért, hogy a szabálykövető közlekedők biztonságban célba érjenek. Ezen célkitűzésének egyik fő eleme a jogsértő járművezetők forgalomból való kiszűrése, melyhez minden elérhető eszközt és módszert bevetnek az egyenruhások – olvasható a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság hivatalos Facebook-oldalán közzétett csütörtöki bejegyzésből.

Mint közölték, példaként említhetők az elmúlt napok intézkedései a Hatvani Rendőrkapitányság területéről. Az elmúlt hosszú hétvégén a hatvani rendőrök a helyi polgárőrökkel közös drónos ellenőrzéskor 18 gépjármű vezetőt bírságoltak meg különböző közlekedési szabályok megsértése miatt. Szintén madártávlatból figyelték a közlekedési szakemberek május 22-én az M3-as sztráda hatvani lehajtóját, amikor két óra alatt 13 olyan sofőrt vontak kontroll, majd eljárás alá, akik a stoptábla ellenére megállás nélkül hajtottak rá a 32-es főútra, balesetveszélyes helyzeteket teremtve ezzel.

– Természetesen a közlekedési, prevenciós jellegű ellenőrzések mellett ugyanilyen hangsúlyt helyeznek a hatvani rendőrök szintén a közbiztonság fenntartására is, amelyet a legjobban az támaszt alá, hogy az elmúlt egy héten öt, körözés vagy elfogató parancs miatt keresett személyt fogtak el az egyenruhások – zárul a rendőrség tájékoztatása.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában