Katasztrófavédelem

2022.11.02. 18:40

Nem figyelünk eléggé: eddig közel háromszáz tűzeset keletkezett megyénkben

Heves megyében idén már 278 otthonban keletkezett tűz, a lakástüzekben 13 ember sérült meg, Poroszlón pedig egy ember életét már nem lehetett megmenteni.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Vasárnap Átányban égett egy családi ház, melyet a hevesi és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók oltottak el. Hétfő hajnalban Halmajugrán egy ötven négyzetméteres épület három helyisége, valamint a tetőszerkezete égett, a gyöngyösi hivatásos tűzoltók fékezték meg a tüzet. Hétfő este Erdőtelken egy lakóház huszonöt négyzetméteres szobájában ágy égett, a fürdőszobában pedig ruhanemű és a padlásfeljáró létrája izzott, a lángokat a hevesi hivatásos tűzoltók oltották el.

Az ilyen tűzesetek okai jellemzően nyílt láng használata, elektromos probléma, a fűtés hibája, sütés-főzés vagy dohányzás. A lakástüzekkel kapcsolatos halálestek és a nagyobb károk megelőzhetők, ha arra szakosodott boltból beszerzett füstérzékelőt helyezünk el a lakásban. Az eszköz hangosan jelzi a tüzet annak kezdeti szakaszában, amikor még könnyen meg lehet fékezni azt – írja a katasztrófavédelem

 

 

Címkék#tűzeset

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában