Közlekedés

2023.02.09. 11:40

Durva január volt, halálos és sok súlyos balesetnél helyszíneltek a hevesi rendőrök

Továbbra is kellő körültekintéssel, a biztonsági övet használva közlekedjünk, hogy megelőzzük az értelmetlen tragédiákat – hívják fel a figyelmet a rendőrök.

HEOL

46 éves férfi halt meg a végzetes balesetben Gyöngyöstarjánnál

Forrás: police.hu

Heves vármegye közútjain 2023 januárjában minimálisan emelkedett a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma a 2022-es év azonos időszakhoz képest. A vizsgált időszakban egy halálos, hat súlyos és húsz könnyű sérüléssel végződő baleset történt – írta a police.hu.

A bekövetkezett balesetek során összesen 37-en szenvedtek valamilyen sérülést. A balesetben megsérült személyekkel kapcsolatban megállapítható, hogy 12-en nem használtak a biztonsági övet. Ezen személyek közül négyen járművezetőként, öten első utasként, hárman pedig hátul utazóként szenvedtek sérüléseket.

A vizsgált időszakban csökkent az ittasan előidézett személyi sérüléssel járó káresemények száma.

A közúti közlekedési baleseti okok dominanciájában lényeges változás nem történt. A vizsgált időszakban is a sebesség helytelen megválasztása áll a képzeletbeli dobogó felső fokán (15 eset).

A legtöbb közúti közlekedési baleset továbbra is a személygépkocsi-vezetők szabálytalansága miatt következett be (23 eset).  

– Fenti adatokkal kapcsolatban felhívjuk a figyelmet arra, hogy a biztonsági öv használata lakott területen belül és kívül, a gépjárműben vezetőként és utasként egyaránt kötelező. Fontos tudni a biztonsági övről, hogy ez egy olyan passzív biztonsági eszköz, amely alkalmas arra, hogy egy baleset esetén az elszenvedett sérülés súlyossági fokát csökkentse – emelték ki a rendőrök.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában