A járásbíróság dönt

2023.04.24. 10:02

Fiatalok verték agyba-főbe a sértettet Hatvanban, majd zsarolni is próbálták

Fejenként ötezer forintot követelt a három fiatalkorú vádlott a sértettől, akit előtte egyikük alaposan helybenhagyott. A pénzt másnap reggel kellett volna átadni a zsarolóknak, mert különben – ígéretük szerint – ismét megverik. Jöttek is a vádlottak, de már rendőrök várták őket.

S. S.

Már több, mint három éve, 2019. december 7-én este történt az a bűncselekmény, ami miatt a fiatalkorú R. Á. és társai ellen büntetőeljárás folyik súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt. A Hatvani Járásbíróság igazságügyi orvosszakértői bizonyítást rendelt el, ezért az április 20-ára kiírt tárgyalást június 1-jére halasztotta – tudtuk meg Hoszné dr. Nagy Tímea bírótól, az Egri Törvényszék sajtószóvivőjétől.

A történet azon a decemberi estén egy hatvani élelmiszer bolt előtti közterületen kezdődött: a fiatalkorú vádlottak beszélgetést kezdeményeztek a sértettel, majd elkísérték őt egészen a vasúti kapubejáróig, ahol tettleg bántalmazták is. A verés miatt a sértett a helyszínről elszaladt, a vádlottak azonban követték, s utol is érték. Ekkor a megtámadottat a fiatalkorú elsőrendű terhelt több alkalommal ököllel megütötte és megrúgta.

A későbbi orvosszakértői megállapítás szerint a bántalmazott 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el. A bántalmazást követően – miután a vádlottak látták a sértett kiszolgáltatott helyzetét, azt, hogy a bántalmazás hatása alatt áll – elhatározták, hogy a sértettől pénzt szereznek. A fiatalkorú harmadrendű vádlott közölte vele: adjon fejenként ötezer forintot, aminek ellenében akkor nem fogják megverni.

Ezt a vádlott sértettnek mondott szavai szerint úgy teheti meg, hogy másnap reggel 8 órára hozzon magával 15 ezer forintot, ellenkező esetben meg fogják keresni, mert tudják, hogy hol lakik, és megverik. A fenyegetés a sértettben komoly félelmet keltett, és megígérte a vádlottaknak, hogy másnapra viszi a pénzt. Ezt követően sértett eltávozott a helyszínről. Másnap mindhárom vádlott megjelent a sértett lakóhelyén, ahol a rendőrök már várták őket.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában