Száguldás

2023.05.02. 17:36

Egerben is lesz Trafibox, már azt is tudjuk, hol

Országszerte közel félszáz új sebességmérő dobozt terveznek rendszerbe állítani, Egerben is elhelyeznek egyet.

T. B.

Nem így, hanem készülékházakból fogják mérni a sebességet

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Arról ír a Vezess.hu, hogy 48 darab új Trafiboxot alakítanak ki idén országszerte, így 94 helyen mérhetik majd időszakosan a közlekedők sebességét. A lap több települést és az Országos Rendőr-főkapitányságot kereste meg, így derült ki, hogy idén hány helyen alakítanak ki sebességmérő pontokat. 

Ezekben nem lesz fixen elhelyezett automata mérőkészülék, hanem időszakosan tesznek bele traffipaxokat. Hatvanban már januárban átadtak egy ilyen dobozt a 3-as főút mellett, azt egyelőre nem tudni, Egerben mikor rakják ki, de az biztos, hogy az Árpád út 2. szám előtt fogják mérni belőle a sebességet. A készülékházakat mindenhol a helyi önkormányzatok kezdeményezésére és az ő pénzükből állítják fel a rendőrök, akik aztán működtetik a traffipaxokkal együtt. A Vezess.hu azt írta, az ország egyik első Trafiboxa Nagykanizsán a helyi újság szerint 612 ezer forintba került, az éves működtetés pedig 76 ezerbe.

Információink szerint a Trafiboxot a rendőrség létesíti, ha az önkormányzat szeretne többet, akkor azért már fizetnie kellene a városnak. Több helyszín is szóba jött a telepítésre, az Árpád úton vizsgálják az áramvételi lehetőséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában