Biztonság

2023.06.22. 08:55

Biciklivel is járőröznek a rendőrök a Tisza-tónál

Nyáron kétkeréken járőröző rendőrökkel is találkozhatnak a tó Heves vármegyei szakaszán.

HEOL

Kerékpáros rendőrök is vigyáznak ránk a Tisza-tónál

Forrás: policehu

A Hevesi, illetve a Füzesabonyi Rendőrkapitányság járőrei júniustól a nyári időszak végéig már nem csak gépkocsival és gyalogosan, hanem kerékpárral is teljesítenek szolgálatot a Tisza-tó vármegyei szakaszán.  Nemcsak a vízen, a part mentén, hanem a kerékpárutakon is vigyáznak az itt nyaralni, kikapcsolódni vágyók biztonságára. Mindezt Soltész Bálint vármegyei rendőrségi szóvivő közölte portálunkkal.

Hozzátette, a kerékpáros szolgálatellátás egyfajta ötvözete a gyalogos és a gépkocsizó járőrszolgálatnak, amely az állampolgárokkal való közvetlen kapcsolattartás hatékony módja, hiszen a kerékpárral szolgálatot teljesítő rendőr a gyalogosnál gyorsabban eljut olyan helyekre, melyet gépjárművel nehezebben vagy egyáltalán nem lehet megközelíteni.

A kerékpáros rendőri szolgálat célja az állampolgárok sérelmére elkövetett bűncselekmények, szabálysértések megakadályozása, valamint a járművezetők és a kerékpáros közösség biztonságos közlekedésének elősegítése - fogalmazott a sajtószóvivő.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában