Ittas vezetés

2023.06.09. 13:40

Kocsmából vitték el a rendőrök az eltiltott füzesabonyi ittas sofőrt

Ittasan vezette az autót a kocsmáig, ahol ráivott.

HEOL

A Füzesabonyi Járási Ügyészség járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt nyújtott be vádiratot az ellen a helyi férfi ellen, akit az Egri Törvényszék büntetőeljárás keretében még 2018-ban tíz évre eltiltott a közúti járművezetéstől. Mindezt dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész közölte portálunkkal.

A szakember részletesen is ismertette az esetet. A vádlottat korábban összesen ötször ítélték el ittas vezetés miatt, azonban a férfi ezzel mit sem törődve 2022 decemberében már ittas állapotban autóba ült, és egy helyi kocsmába ment a járművel, ahol további szeszes italt fogyasztott. Miután a büfét a vádlott elhagyta, a rendőrök intézkedés alá vonták.

Jogszabály:
A járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekményének két esetkörét különbözteti meg a Büntető Törvénykönyv. Egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az, aki szabálysértési eljárásban kiszabott eltiltás alatt, annak érvényesülési körébe tartozó járművet vezet. A büntetés a súlyosabbnak számító bűntett megvalósulása esetén akár három évig terjedő szabadságvesztés is lehet, ha az elkövető a bűncselekményt büntetőeljárásban kiszabott járművezetéstől eltiltás hatálya alatt követi el - közölte a helyettes sajtószóvivő ügyész.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben arra tett indítványt, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, úgy vele szemben a bíróság halmazati büntetésül 2 év letöltendő szabadságvesztést, 3 év közügyektől eltiltást és végleges hatályú közúti járművezetéstől eltiltást szabjon ki - fogalmazott dr. Gubala Ádám Miklós.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában