Kék lámpa

2023.06.02. 14:23

Nem minden sofőr értette a rendőri karjelzéseket a 25-ös főúton + fotók, videó

Gépkocsizó- és motoros rendőrjárőrök, karos forgalomirányítók veresenyeztek pénteken az egri rutinpályán és a 25-ös út forgalmas kereszteződésében.

G. R.

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A Heves Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottság  június 2-án rendezte meg a rendőrök szakmai és közlekedési versenyének döntőjét Egerben, mondta el Erdélyi Róbert, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának titkára. A vetélkedő célja a rendőri balesetek megelőzése, továbbá a szakmai és közlekedési szabályismeret felfrissítése és elmélyítése volt.

Az egri rutinpályán ügyességi feladatokkal indult péntek reggel a program, a vármegye 5 rendőrkapitányságáról összesen 16 résztvevővel, majd a karos forgalomirányítók az egri II. Rákóczi Ferenc út - Cifrakapu út kereszteződésében vették át a jelzőlámpa szerepét. Ottjártunkkor tapasztaltuk, újdonság volt ez sok autósnak és gyalogosnak egyaránt, volt aki annyira zavarba jött a karjelzésektől, hogy kanyarodni is elfelejtett.

A verseny a rendőrfőkapitányságon KRESZ tesztlap kitöltésével folytatódott. A legjobbak pedig képviselhetik majd Heves vármegyét az országos döntőben. A motoros kategóriában Zbiskó Péter c. r. főtörzszászlós, a gépkocsizó járőr kategóriában Kaló Ádám Miklós r. törzsőrmester, a karos forgalomirányítók között pedig Zilai Bálint r.  főtörzsőrmester szerezte meg az első helyet, így ők vehetnek majd részt ősszel az országos szakmai verseny döntőjében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában