Tanulságos

2023.07.20. 10:08

Mesélnek az egri rendőrök: Mária azóta is várja az előre kifizetett tűzhelyét

A rendőrök legutóbbi meséjének főszereplője Mária, aki mindenkiben vakon megbízott. Bár ne tette volna.

Heol.hu

Folytatta sorozatát a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság, amely ezúttal Mindenkibenvakonmegbízok Mária tanulságos történetét juttatta el az olvasókhoz. A cél természetesen ezúttal is az, hogy felhívják mindenki figyelmét arra, még csak véletlenül se dőljnek be az internetes csalóknak.

"Hol volt, holt nem volt, az óperenciás tengeren is túl, még a józanésszel felfogható világon is túl, éldegélt M. Mária. Történt ám egyszercsak véle, hogy a még "öregannyától" tanult titkosrecept alapján alaposan meggyúrt kalácsát betette a sütőbe. Az idő leteltével már a friss tejet öntötte ki a frissen kisült kalácsa mellé, amikor beléhasított a felismerés: a tűzhelyének is letelt az ideje. Máriánk ott szomorkodott a sületlen kalácsával, a frissen sült kalácsillat nélküli konyhájában. Igy hát a tettek mezejére lépvén egy hirdetésben kihirdette, hogy tűzhelyet vásárolna! Alig telt el néhány fertályóra az aggasztó kalácstalanságban, amikor jelentkezett is szereplőnk faceebook oldalán egy sparheltkufár, aki persze előre kérte az árujának árát. Mindenkibenvakonmegbízok Mária az elképzelt friss kalács felhőtől elvarázsolva gyanakodás nélkül elutalta kért összeget, 45 ezer forintot. Mondanunk sem kell, bukta lett a buktasütésből. Az a sütemény azóta is várja az eltűnt kufár által eladott, de soha meg nem érkezett tűzhelyet" - olvasható a rendőrök legújabb történetében. 

 

 

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!