Segítség

2023.07.01. 16:37

Több, mint 5 liter vér gyűlt össze az egri tűzoltóknál

Az egri katasztrófavédelmi kirendeltség biztosított helyet a napokban azoknak az önkéntes véradóknak, akik felajánlották vérüket a rászoruló betegeknek.

HEOL

A Magyar Vöröskereszt Heves vármegyei munkatársai évente kétszer az egri tűzoltóknál szerveznek véradást

Forrás: Nagy Csaba tű. fhdgy. - Heves VMKI

A beavatkozó tűzoltók, a hivatali rendben dolgozó katasztrófavédelmi munkatársak, a kéményseprők és önkéntesek tették tű alá karjukat és adományozták vérüket a rászorulóknak - adta hírül a katasztrófavédelem.

Mint írják, a Magyar Vöröskereszt Heves vármegyei munkatársai évente kétszer az egri tűzoltóknál szerveznek véradást, melyre mindenki eljöhet. Az együttműködés hosszú évekre nyúlik vissza, szerdán közösen dolgoztak azon, hogy minél több életmentő vér gyűljön össze. Egy véradó akár három ember életét is megmentheti, szerdán tizenhárom önkéntes jött el és egy kis tűszúrásnyi kellemetlenséggel nem törődve segített azokon a betegeken, akik gyógyulásához szükség van a vérkészítményekre. A vér mással nem pótolható, a gyógyításban folyamatos igény van rá, ezért mindig óriási szükség van az önzetlen véradók segítségére. Az önkéntes váradók több mint öt liter vérrel járultak hozzá a vérellátáshoz és segítettek másokon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában