Párkapcsolati gondok

2023.08.16. 12:28

Gyermeke szeme láttára bántalmazta az anyát az ittas férfi Gyöngyösön

Addig kellett futnia az autó mellett, amíg el nem esett.

Heol.hu

Betuszkolta az autóba volt élettársát, és közös gyermeküket, majd többször bántalmazta a nőt

Forrás: Egri Járási Ügyészség

 Az Egri Járási Ügyészség most – más bűncselekmények mellett – vádat emelt egy középkorú férfival szemben szabad mozgáshoz való jog megsértése miatt. Mindezt dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész közölte portálunkkal.

A vádirat szerint a férfi és a sértett korábban élettársak voltak, azonban az életközösség közöttük megszakadt, majd a nő nevelte tovább közös gyermeküket.

A vádlott 2021 nyarán italozás után egy gyöngyösi játszótérre ment kocsijával, ahol találkozott volt párjával és a gyermekükkel. A férfi a sértett akarata ellenére a hajánál fogva berángatta a nőt az autóba és betette oda a kiskorút is, majd a város szélén lévő földútra hajtott. Itt az autóból mindenki kiszállt, a nő játszani kezdett a gyerekkel, miközben a vádlott kérlelte őt, hogy rendezzék a kapcsolatukat. A nő erre nem volt hajlandó, mire a férfi újra haragra gerjedt és ismét a kocsiba kényszerítette a sértettet, majd a kiskorút is beültette a járműbe.

A szakember hozzátette, a vádlott ezúttal egy közeli településre vezetett, ahol az egyik utca végén lévő földúton állt meg. Itt tovább folytatta ámokfutását és a nőt erőszakkal maga előtt átrángatva a bal első ajtón kilökte a gépkocsiból, majd a kívülről kapaszkodó sértett jobb kezét az ajtóhoz szorítva a járművel elindult és csak akkor állt meg, amikor volt élettársa elesett. Ezután a sérült nőt a férfi újra a kocsiba ültette, és tovább indult. A cselekményeknek az vetett véget, hogy a vádlott ittassága miatt az árokba hajtott.

Jogszabály:
A szabad mozgáshoz való jog mindenkit megillető alapjog. Ha valakit ebben korlátoznak az bűncselekménynek minősül. A Büntető Törvénykönyv szerint aki mást személyi szabadságától megfoszt a személyi szabadság megsértésének bűntettét követi el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A bántalmazás során a sértett zúzódásos sérüléseket szenvedett - közölte dr. Gubala Ádám Miklós, majd hozzátette, a vádhatóság a férfit személyi szabadság megsértésének bűntettével, ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével és könnyű testi sértés vétségével vádolja.

Az ügyészség a most benyújtott vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a korábban már büntetett férfi a bíróság előkészítő ülésén beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. A vádhatóság kettő év szabadságvesztés, kettő év közügyektől eltiltás és három év járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta - fogalmazott a helyettes sajtószóvivő ügyész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában