Katasztrófavédelem

2023.08.19. 07:59

Miniszteri elismerésben részesült az egri tűzoltó

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere miniszteri emléktárgyat adományozott Sztakó Istvánnak.

Heol.hu

Sztakó István csütörtökön vette át a rangos elismerést

Forrás: Szőke Péter BM OKF

Csütörtök délelőtt a belügyminisztériumban, délután pedig a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon tartottak ünnepséget augusztus huszadika, az államalapítás és Szent István király ünnepe tiszteletére. Az ünnepségeken a hivatásos állomány, többek között egy egri tűzoltó munkáját ismerték el a vezetők – közölte a vármegyei katasztrófavédelem hivatalos honlapján.

Mint arról beszámoltak, dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere miniszteri emléktárgyat adományozott Sztakó István tűzoltó zászlósnak, az Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjének. A zászlós csütörtökön délután a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon tartott rendezvényen Erdélyi Krisztián tűzoltó vezérőrnagytól, a BM OKF műveleti főigazgató-helyettesétől vehette át a miniszteri elismerést.

A Szózatot követően a vezérőrnagy köszöntötte az ünnepség résztvevőit. Az elismerésben részesültekhez szólva úgy fogalmazott, valamennyi díjazott mögött több évtizednyi kemény, elhivatott munka van.  Sztakó Tamás tűzoltó zászlós huszonhat éve, 1997-ben szerelt fel az egri tűzoltóságra, beosztott tűzoltóként kezdte hivatását, 2012-től pedig különlegesszer-kezelőként erősíti a hivatásos tűzoltóság állományát. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában