Baleset

2023.08.08. 09:43

Tolatás közben ütött el egy nőt egy autós Bélapátfalván

A női gyalogos a balesetben súlyos kézsérülést szenvedett.

Heol.hu

A fotó a rendőrség helyszíni szemléjén készült. A fényképen a baleset helyszínének egy részlete látható

A Büntető Törvénykönyv alapján tevékeny megbánás miatt nem büntethető, aki a közlekedési vétség elkövetését a vádemelésig beismerte, és közvetítői eljárás keretében a sértett által elfogadott módon és mértékben a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette. A Büntetőeljárásról szóló törvény pedig úgy rendelkezik, hogy az ügyészség megszünteti az eljárást, ha tevékeny megbánás folytán a büntethetőség megszűnt.

Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész tájékoztatásából kiderült, hogy az Egri Járási Ügyészség a közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatti bűnügyben megszüntette az eljárást, mivel a tevékeny megbánás folytán – sikeres és eredményes közvetítői eljárás eredményeképpen – a gyanúsított büntethetősége megszűnt.

Az ügyészség határozata szerint egy nő 2022 őszén, Bélapátfalván a bevásárlás után az egyik helyi bolt parkolóját kívánta elhagyni autójával. A gyanúsított hátramenetbe kapcsolat, majd elkezdte a tolatást, azt azonban figyelmetlenül hajtotta végre, így a kocsi hátsó részével elütötte a jármű mögött sétáló sértettet.

A női gyalogos a balesetben súlyos kézsérülést szenvedett.

A Heves Vármegyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Igazságügyi Osztálya az ügyészi döntés alapján lefolytatta a közvetítői eljárást, mely 2023 nyarán véget ért. A felek között erkölcsi és anyagi jellegű jóvátételről született megállapodás, aminek teljesítése is megtörtént. Ezek alapján a gyanúsítottal szemben az ügyészség megszüntette a büntetőeljárást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában